TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

 

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE’s rolle i rumindustriens fremtid
Når man tænker på uddannelser, der kan forme fremtiden inden for avancerede industrier som rumindustrien, er det ikke kun ingeniører og forskere, der er i fokus. Her spiller TECHCOLLEGE også en væsentlig rolle i at forsyne rumindustrien med dygtige faglærte, der kan møde den stigende efterspørgsel på teknisk ekspertise.

TECHCOLLEGE-elever klar til rumindustrien
TV2Nord har besøgt TECHCOLLEGE for at undersøge, hvordan vi som skole forbereder vores elever på at indtage vigtige roller i rumindustrien. Det er blevet til et indslag med Oscar Dahl Nielsen, vores elev på industriteknikeruddannelsen, hvis flotte præstation ved DM i Skills har åbnet nye døre for ham. Oscar vandt konkurrencen ved at fremstille et objektivhus til star tracker-enheder, der bruges i satellitter og andre rumfartøjer.

Et møde med astronaut Andreas Mogensen
Oscar drømte oprindeligt ikke om en karriere i rumindustrien, men hans oplevelser ved DM i Skills har ændret hans syn. Et inspirerende møde med den danske astronaut Andreas Mogensen understregede potentialet i at kombinere teknisk viden med praktiske færdigheder.

Stolte over vores mange talenter
Vi er utrolig stolte over at støtte og udvikle talenter som Oscar, der med deres færdigheder og engagement kan føre til spændende og højteknologiske karrierer.

Se indslaget på TV2Nord


Seneste nyheder

Ministerbesøg på TECHCOLLEGE

17-06-2024

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Vis flere