Grafisk design med Adobe, basis, fysisk kursus

 
Kursus starter den 04.11.2024

Grafisk design med InDesign
Den 04.11.2024 - 06.11.2024

Billedbehandling med Photoshop
Den 26.11.2024 - 28.11.2024

Kreativ illustration med Illustrator
Den 09.12.2024 - 11.12.2024

Grafisk design med Adobe, basis, fysisk kursus

– kurset kan også tages virtuelt 

Du deltager i kurset ved fysisk fremmøde. Medbring gerne din egen computer, hvad enten det er PC eller Mac. At bruge din egen computer giver dig mulighed for at arbejde på en enhed, du er fortrolig med, hvilket kan fremme din læringsoplevelse og gøre dig mere effektiv og komfortabel under kurset. Inden kurset får du tilsendt en brugerlicens til Adobe-pakken, der vil være aktiv i den aktuelle kursusperiode. Hvis du ikke har mulighed for at medbringe egen computer, stiller skolen en bærbar PC til rådighed. Du får nærmere information i kursusinvitationen, som fremsendes cirka 14 dage inden kursusstart.

9 dage fordelt over en længere periode, 3 kursusmoduler

Bliv godt rustet til en verden inden for grafisk design. På kurset kommer du godt rundt om grafisk design, billedbehandling samt kreativ illustration og dermed opnå en god grundlæggende kompetence i fremstilling af professionel kommunikationsmateriale. 

Vi arbejder i InDesign, Photoshop og Illustrator, og du vil lære at arbejde med de forskellige brugerflader. Du vil få styr på vektorgrafik, masker, tekst- og grafikmanipulation, farver, formatering, retoucheringsværktøjer, lag og filtre samt fritlægninger.

Kursusindhold på de tre moduler:

Grafisk Design med InDesign, basis

Lav dine grafiske produkter selv med InDesign. På grundmodulet her får du en grundig introduktion til produktion af mindre grafiske produkter med layout programmet InDesign. Vi starter helt fra bunden. Hvis du allerede bruger InDesign, men måske er usikker på om du arbejder optimalt med programmet, vil du også få masser ud af kurset.

Vi gennemgår opbygningen af en publikation fra start til slut, og undervejs får du styr på korrekt farverum og opløsning, og ikke mindst hvordan du laver fejlfrie PDF fil til fx et trykkeri.

Efterfølgende vil du være i stand til at lave publikationer som fx annoncer, flyers, nyhedsbreve og mindre flersidede tryksager – alt sammen selvfølgelig under hensyntagen til grundlæggende typografiske og æstetiske principper. Som bonus ser du også, hvordan du fra InDesign kan lave enkle bannere til hjemmesider samt publicere fx et nyhedsbrev direkte på firmaets Facebook profil.

Læringspunkter:

  • Opsætning af InDesigns brugerflade og menuer, så du arbejder optimalt med programmet
  • Oprette dokumenter til forskellige typer af publikationer
  • Formatering af tekst
  • Arbejde med RGB, CMYK og Pantone-farver. Hvilket farverum skal du vælge?
  • Indsætte og beskære billeder
  • Vælg den korrekt opløsning på billederne
  • Arbejde med layout, typografi og design
  • Oprettelse af fejlfrie PDF filer
  • Online Publishing til publicering på fx Facebook
  • Find flere InDesign ressourcer på nettet
  • Hvad snakker trykkeriet i grunden om? Får styr på fagbegreberne.

Billedbehandling med Photoshop, basis

Lær at arbejde med grundlæggende korrektion af billeder, retouchering og farvekorrektion. 
På modulet lærer du at arbejde med grundlæggende korrektion af billeder. Vi gennemgår hele processen - fra når du åbner et billede, til hvordan du laver retoucheringer, farvekorrigeringer, sammenkopieringer og hvordan du gemmer det til tryk og web i de korrekte formater og med den korrekte opløsning. Du lærer at oprette annoncer til tryk eller til brug på nettet samt grafik til webbannere. Endelig lærer du at fritlægge objekter til fx en webshop eller andet brug.

Læringspunkter:

  • Introduktion til Photoshops brugerflade
  • Indstil Photoshop, så den passer til dine behov
  • De mest basale værktøjer og grundlæggende redigering af et billede
  • Brug af Photoshop retoucheringsværktøjer
  • Farvejusteringer af fotos
  • Introduktion til lag og filtre
  • Adobe Bridge
  • Farver og forløb
  • Oprettelse og arkivering af dokumenter i forskellige formater
  • Fritlægninger af billeder
  • Sammenkopieringer af billeder
  • Gem dine billeder til brug på nettet

Kreativ illustration med Adobe Illustrator, basis

Masser af kreative muligheder i dit design med Adobe Illustrator. 
På det sidste modul lærer du at arbejde med vektorgrafik (herunder Pen Tools tegneegenskaber), tegne målfast, arbejde i lag og oprette masker. Derudover får du også et godt kendskab til grundlæggende værktøjer til oprettelse, manipulation og redigering af vektorgrafik – alt sammen, så du kan gå hjem og lave mere komplekse illustrationer og udnytte de mange muligheder og værktøjer, der er. 

Læringspunkter:

  • Introduktion til brugerflade og arbejdsgang i Illustrator.
  • Arbejde med illustrationer, der tager udgangspunkt i grundformer og sammensætning heraf til nye former.
  • Definering og lagring af farver til skærm (RGB) og til tryk (CMYK).
  • Brug af farveforløb samt dækkende og gennemsigtige flader.
  • Oprettelse og anvendelse af masker.
  • Tegning i “frihånd” og manipulation af vektorkurver.
  • Manipulation af tekst og grafik i forbindelse med fremstilling af vektorbaseret grafik, herunder skalering, drejning, kursivering mm samt vektorisering af tekst med henblik på ændring af bogstavernes form og farve.
  • Rentegning efter skabeloner/templates.
  • Indstilling af streger for mere levende udtryk.

Vi anvender Adobe Creative Cloud CC 2023.

Målgruppe for kursusforløbet
Du har en grafisk interesse og grundlæggende kendskab til it.

Kursusbevis
Der udstedes enkelte kompetencegivende enkeltbeviser og et samlet supplerende. 


Underviser på kurset:


Gert Michael Laursen
Gert er uddannet grafiker i 1993, og har siden arbejdet i forskellige grafiske virksomheder. Han har desuden været projektleder og underviser på en grafisk uddannelse hos Jensen Kurser. Gert har erfaring med næsten alle sider af den grafiske produktion, herunder tryk, web og 3D. Han har et indgående kendskab til de grafiske programmer og til optimering og automatisering af store opgaver. Gert underviser i InDesign, Illustrator, Photoshop, WordPress og Muse. Udover undervisning skriver Gert undervisnings kompendier til grafiske kurser.
AMU-nr Fag Dage
49911 Ombrydning - Fremstilling af mindre tryksager (1) 3
46772 Billedbehandling - Ukomplicerede billeder 2
46770 Billedbehandling - Tekst i billeder (1) 1
46717 Grafik - Enkle grafikopgaver 3

Fordelagtige deltagervilkår

Hvis du er i job og har uddannelse til og med faglært niveau, kan din arbejdsgiver under kurset opnå VEU-godtgørelse op til 940 kr. pr. dag (2024-sats). Hvis du har mere end 60 km fra dit hjem til skolen, kan du/din arbejdsgiver opnå tilskud til indlogering i Aalborg på op til 550 kr. pr. døgn og derudover tilskud til transport.

Læs mere om dine tilskudsmuligheder her på siden.

Tilskud og økonomi

Økonomi

De allerfleste kurser hos TECHCOLLEGE er AMU-kurser. AMU er en forkortelse for ArbejdsMarkedsUddannelse og er kompetencegivende voksenuddannelse. Du kan deltage i AMU-kurser under fordelagtige vilkår, fordi Undervisningsministeriet yder økonomisk støtte. Læs om dine muligheder herunder.

Er du i job eller selvstændig, og har du uddannelse til og med faglært niveau, gælder følgende:

Kursusprisen kan ses under det enkelte kursus. Du eller din arbejdsgiver skal betale den lave sats. Der kan opnås VEU-godtgørelse (løntabsgodtgørelse) på kr. 940 pr. dag svarende til fuld dagpengesats (2024-sats). Der kan maksimalt opnås VEU-godtgørelse til 10 ugers AMU-kurser inden for en 12 måneders periode, og der kan maksimalt opnås VEU-godtgørelse op til 3 gange på samme AMU-mål inden for en 12 måneders periode. Hvis du har mere en 60 km fra dit hjem til skolen, kan du få tilskud til mad og overnatning på et CVR-registreret overnatningssted. Du skal selv booke og betale for mad og overnatning. Efter kurset kan du få refunderet op til 550 kr. pr. døgn for dokumenterede udgifter. Dette gøres via Skolernes Digitale BlanketFlow: www.sdbf.dk. Desuden gives der et tilskud til din transport (uanset transportmiddel) på kr. 1,12 pr. km efter de første 24 km. Dette søges sammen med VEU-godtgørelsen.

Er du i job eller selvstændig, og har du en kort videregående eller videregående uddannelse, gælder følgende:

Kursusprisen kan ses under det enkelte kursus. Du eller din arbejdsgiver skal betale den høje sats. Der er ingen tilskud fra Undervisningsministeriet, derfor opkræves den fulde kursuspris. Der er ikke mulighed for VEU-godtgørelse (løntabsgodtgørelse), ligesom indkvartering, forplejning og transport er for egen regning. 

Hvis du ikke har brugt din videregående uddannelse indenfor de seneste 5 år, betragtes den som forældet, og du har derfor mulighed for at søge tilskud til mad og overnatning samt VEU-godtgørelse (se vejledningen ovenfor under ”uddannelse til og med faglært niveau”). Du skal dog stadig betale den fulde kursuspris.

Er du ledig med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse gælder følgende:

Det er for dig som ledig med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse gratis at deltage i AMU-kurser. I forbindelse med tilmelding skal du oplyse TECHCOLLEGE om kontaktoplysninger til den a-kasse, der skal bevilge dig de ønskede kurser. Hvis du har mere en 60 km fra dit hjem til skolen, har du ret til tilskud til mad og overnatning på et CVR-registreret overnatningssted. Du skal selv booke og betale for mad og overnatning. Efter kurset kan du få refunderet op til 550 kr. pr. døgn for dokumenterede udgifter. Dette gøres via Skolernes Digitale BlanketFlow: www.sdbf.dk. Desuden kan du søge tilskud til din transport (uanset transportmiddel) på kr. 1,12 pr. km efter de første 24 km. Dette søges på blanket AB421, der skal indsendes til din a-kasse. Du finder link til blanketten her: https://info.jobnet.dk/blanketter

Er du ledig, og tager du uddannelse som led i en jobplan, gælder følgende:

Det er for dig som ledig, der ønsker at deltage på uddannelse som led i en jobplan, gratis at deltage i AMU-kurser. I forbindelse med tilmelding skal du oplyse TECHCOLLEGE om kontaktoplysninger på din jobcentersagsbehandler, som skal bevilge dig de ønskede kurser. Hvis du har mere en 60 km fra dit hjem til skolen, skal du før kursusstart træffe aftale med dit Jobcenter om at bevilge og betale for dine udgifter til mad og overnatning. Desuden kan du søge tilskud til din transport (uanset transportmiddel) på kr. 1,12 pr. km efter de første 24 km. Dette søges på blanket AB421, der skal indsendes til din a-kasse. Du finder link til blanketten her: https://info.jobnet.dk/blanketter

Finansiering via Kompetenceudviklingsfonde
Kompetencefondene er et tiltag i de fleste overenskomster, der kan betyde, at din arbejdsgiver allerede indirekte har betalt for kurset! Du kan søge om tilskud til efteruddannelse via kompetencefonde. Fondene er et resultat af overenskomstfornyelsen og giver mulighed for at søge om tilskud til selvvalgt efter- og videreuddannelse. Du kan bruge op til to uger om året på selvvalgt uddannelse, og du kan søge kompetencefondene om tilskud til kursusgebyr, lønrefusion og indlogering. Spørg om mulighederne på din arbejdsplads.

Privatpersoner
Hvis du tilmelder dig som privatperson, er der er ingen tilskudsmuligheder.

Ovenstående er lovgivning, og satserne er gældende i 2024. Der tages forbehold for eventuelle lovændringer.

Tilmeldingsprocedure

Tilmelding hvis du er i job eller selvstændig:

Du eller din arbejdsgiver står selv for kursustilmeldinger og ansøgning om VEU-godtgørelse og tilskud til befordring ved AMU-kurser. Dette gøres via portalen www.voksenuddannelse.dk.
Når du klikker "Tilmeld" på en kursusside, bliver du automatisk linket videre til www.voksenuddannelse.dk

TECHCOLLEGE står gerne til rådighed med vejledning i brugen af www.voksenuddannelse.dk

 

Tilmelding hvis du er ledig:

Hvis du er ledig, skal du blot klikke på ”tilmelding” på kurset på vores hjemmeside og svare nej til, at du er i job. Herefter skal du udfylde tilmelding. Husk at skrive kontaktoplysninger på din jobcentersagsbehandler i bemærkningsfeltet. Vi sørger efterfølgende for at sende aktuelle blanketter til dig, dit Jobcenter og A-kasse.

Indkaldelse:

Ved tilmeldingen vælger du/din arbejdsgiver selv, om indkaldelsen til kurset skal sendes til enten dig og/eller din arbejdsgiver og indkaldelsen sendes til e-boks.

 

Betalingsbetingelser og afbudsregler

Betalingsbetingelser og afbudsregler

Husk at overholde betalingsfristen, der fremgår af fakturaen. Din betaling er afgørende for skolens statstilskud. Såfremt din betaling udebliver, er vi nødsaget til at opkræve dig den fulde kursusafgift.

Afbuds- og udeblivelsesafgift:

Hvis du framelder dig kurset senere end en uge før kursusstart:
1. For kurser med en varighed på op til 37 lektioner, betales 1.500 kr.
2. For kurser med en varighed på mere end 37 lektioner, betales 2.500 kr.

Hvis du udebliver fra kurset, uden at give kursusafdelingen besked:
1. For kurser med en varighed på op til 37 lektioner, betales 2.500 kr. for udeblivelse fra kursets første dag.
2. For kurser med en varighed på mere end 37 lektioner, betales 3.500 kr. for udeblivelse fra kursets første dag.

Du kan fritages for at betale afgiften, hvis:
1. Arbejdsgiver dokumenterer, at udeblivelse eller framelding skyldes et forhold, der i medarbejderens ansættelsesforhold er lovligt forfald.
2. Arbejdsgiver erstatter en tilmeldt medarbejder der bliver forhindret med en anden.
3. Kurset aflyses på uddannelsesstedets foranledning.
4. Arbejdsgiver har betalt en tillægspris for afholdelse af kurset, der aflyses på uddannelsesinstitutionens foranledning.

Ændringer og forbehold
Vi forbeholder os ret til at aflyse annoncerede kurser, såfremt der ikke er et tilstrækkeligt antal deltagere.

 

Overnatning

Overnatning

Et kursusophold i Aalborg kan give dig mange oplevelser alene eller sammen med andre kursusdeltagere.

Hvis du har mere en 60 km fra dit hjem til skolen, og hvis du i øvrigt opfylder betingelserne, kan du få refunderet op til kr. 550 pr. døgn for dokumenterede udgifter til mad og overnatning. Ønsker du at læse yderligere om reglerne/bekendtgørelsen vedr. tilskud til mad og overnatning kan det gøres her.

Sådan gør du:

  • Du skal selv booke og betale for mad og overnatning (det SKAL være et CVR-registreret overnatningssted).
  • Du får ikke tilskud til mad og overnatning i weekender mellem to kursusuger.
  • Du kan få overnatning fra dagen før kursusstart, hvis det er rimeligt i forhold til kursusdeltagelsen.
  • Ved ankomst dagen før kursusstart gives der ikke tilskud til kost.

Book eventuelt overnatning hos: 

Kompas Hotel Aalborg, Østerbro 27, 9000 Aalborg, tlf. 9812 1900

TECHCOLLEGE samarbejder med KOMPAS Hotel Aalborg, som ligger tæt på skolen og samtidig tæt på Aalborg Centrum. Her kan du få lidt reduceret pris for indlogering. Inkluderet i prisen er morgenmad samt fitness i DGI Huset Nordkraft, som ligger lige overfor hotellet.

Ved booking af værelse hos KOMPAS Hotel Aalborg, oplys venligst bookingkode: ”TECHCOLLEGE”.

 

Andre overnatningsmuligheder – se: http://www.visitaalborg.dk/aalborg/turist

Hvis det valgte overnatningssted ikke tilbyder morgenmad, kan du købe både morgenmad, frokost og kaffe/kage til fornuftige priser i skolens kantine.

 

Dokumentation:

På den originale faktura for overnatningen skal anføres:

  • Fulde navn og adresse på overnatningsstedet.
  • Kvittering fra overnatningsstedet for modtagelse af betalingen.
  • Dit navn.
  • Overnatningsperiodens start- og slutdato skal fremgå.

Refusion foregår via dette link:   

www.sdbf.dk 

Se vejledning her.

Der tages forbehold for ændringer i gældende lovgivning.

Privatpersoner
Hvis du tilmelder dig som privatperson, er der er ingen tilskudsmuligheder.

Kontakt

Gitte Faaborg Rasmussen
Uddannelsessekretær
Birgitte Boe Mogensen
Uddannelseskonsulent/Educational Consultant
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Hold dig opdateret inden for de fagområder, der interesserer dig - tilmeld dig TECHCOLLEGEs nyhedsbrev.

Det er helt gratis, og vi lover selvfølgelig, at vi ikke spammer din mailboks.

Klik her for at tilmelde dig