TECHCOLLEGE Praktikcenter

 

TECHCOLLEGE Praktikcenter står for kontakten mellem virksomheder og TECHCOLLEGE.

Vi hjælper virksomhederne med at finde de rigtige elever og eleverne med at finde de rigtige lærepladser. 

 

Skolepraktik i TECHCOLLEGE Praktikcenter

På de allerfleste erhvervsuddannelser skal du have en praktikplads for at kunne gennemføre uddannelsen. Kan du ikke finde én, er skolepraktik i praktikcenteret på TECHCOLLEGE en god vej videre. Stort set alle TECHCOLLEGEs skolepraktikfag er samlet på Teglværket 2. 

Ikke alle erhvervsuddannelser har skolepraktik, men mange har. Og det betyder uddannelsesgaranti! 

 

Skolepraktik er din redning
Du starter din erhvervsuddannelse på et grundforløb, og efter dét begynder du på et hovedforløb – og her skal du så i praktik. Men hvad så hvis du ikke kan finde en praktikplads, lige når du skal bruge den?

Ja, så er skolepraktik din redning. Skolepraktik er opfundet for, at du alligevel kan komme videre med din drømmeuddannelse. Når du går i skolepraktik, ”lader praktikcenteret som om”, du er i en rigtig virksomhed og stiller dig opgaver, som du kunne have fået af en mester i en virksomhed.


Du skal stadig lede efter en praktikplads
Mens du er i skolepraktik, skal du stadig aktivt søge efter en praktikplads. Skolepraktikken er bare et sted, hvor du kan mellemlande, indtil du har fundet din praktikplads. Derfor skal du overholde de såkaldte EMMA-kriterier. Det har Undervisningsministeriet bestemt. 

EMMA står for Egnet, Mobil geografisk, Mobil fagligt og Aktivt praktikpladssøgende. Groft sagt betyder det, at du skal have bestået din grundforløbsprøve, og at du skal blive ved med at søge efter en praktikplads – alle steder i landet og også inden for dele af dit fag, som måske ikke lige er det, du allerhelst vil arbejde med.

Klik her for at hente en lille podcast, hvor Eva Melchior fra TECHCOLLEGE Praktikcenter forklarer, hvad EMMA-kriterierne går ud på.

Læs mere om EMMA hos Undervisningsministeriet.

Du ansøger om at komme i skolepraktik
Ligesom du skal ansøge en virksomhed om at få en praktikplads hos dem, så skal du også ansøge skolen om at komme i skolepraktik. Din lærer kan hjælpe dig med, hvordan du søger om at komme i skolepraktik – hvis altså det nogensinde bliver relevant for dig. Mange får en praktikplads, og det gør du sikkert også, hvis du søger aktivt efter én.

Mister du din praktikplads, er det vigtigt at du kontakter os inden for en uge. Ring til vores support på 7250 5775.

Kontakt praktikcenteret

Line Klitgaard Rise
Administrativ medarbejder
Linette le Maire Jelswig
Projektkoordinator
Nadia Tina Mikkelsen
Administrativ medarbejder
Tine Mariann Poulsen
Administrativ medarbejder