Skolepraktik for tømrer

Some description

TECHCOLLEGEs skolepraktik for tømrer-uddannelsen ligger på Teglværket 2, 9400. Her går ca. 10-30 tømrerlærlinge og arbejder både i den store tømrerhal og udenfor. 

Arbejdet som elev i skolepraktik kan også byde på udfordringer og opgaver, der er lidt ud over det sædvanlige. Vi laver klubhuse for foreninger, det kan fx være en sauna til en vinterbadeklub, ligesom vi laver en del vedligehold og reparationer rundt omkring på TECHCOLLEGE. 

Den daglige arbejdstid er kl. 7.00 til 15.00, og arbejdet foregår som på et hvilket som helst andet værksted. Skolepraktikinstruktøren er din mester, og han tilrettelægger arbejdet og fordeler opgaverne mellem lærlingene. Afhængig af opgaverne den konkrete dag arbejder du sammen med andre eller alene. Præcis som på et hvilket som helst andet værksted.

Praktikpladskonsulenten og skolepraktikinstruktørerne har et godt samarbejde med mange af landsdelens værksteder og finder på den måde hurtigt pladser til praktikcenterets lærlinge. 


Læs mere om Praktikcenteret

Se alle ansatte i Praktikcenteret


Når huset er skævt


Arbejdet som elev i skolepraktik kan også byde på udfordringer og opgaver, der er lidt ud over det sædvanlige.

”Der er så meget, som er skævt, så man skal hele tiden bruge hjernen,” konstaterer tømrerlærling Morten, der er i skolepraktik hos MTM Byg. Sammen med makkeren Allan, er han ved at sætte et listeloft op på en landejendom på Agri-afdelingen. Boligen, der igen skal komme til ære og værdighed som beboelse, har fået den helt store tur.

Der er bl.a. blevet udskiftet tag, spærene er rettet op, opstillet nye skillevægge og lagt gulve. Det har budt på mange forskellige opgaver for tømrer, murer, VVS og elektriker, så i alt har 22-23 elever været forbi huset på Struervej i Aalborg Øst.
”Sådan et renoveringsprojekt er fantastisk,” mener skolepraktikinstruktør René Sejer Nørgaard, der leder projektet. ”Her er masser af overraskelser, for ikke alt passer efter tegningerne.”

På førstesalen er Allan ved at måle op til det sidste bræt. Han og Morten træder lidt tilbage og betragter med tilfredshed det næsten færdige resultat. ”Det bliver godt det her,” konstaterer han.

Some description

Tømrerne fra skolepraktikken er ved at lægge sidst hånd på et projekt, der har budt på mange udfordringer.

Kontakt

Claus Theil Andersen
Skolepraktikinstruktør
Kim Møller
Skolepraktikinstruktør
Peter Kjær
Skolepraktikinstruktør