Skoleoplæring for frisør

Skoleoplæring for frisør på TECHCOLLEGE foregår i vores salon "Hårsnedkeren".

Dagligdagen i Hårsnedkeren ligner virkeligheden ude i erhvervslivet så meget, som det lader sig gøre. Som lærling vasker du hår, farver bryn og vipper og tager dig generelt af alle de arbejdsopgaver, som hører til i en helt almindelig salon. Du træner praktikmål og øver på øvelseshoveder, men har samtidig også rigtige kunder.

Her tages der naturligvis udgangspunkt i dit niveau, og hvor langt du er i uddannelsen. De fleste lærlinge i Hårsnedkeren kan farve og rulle permanent op, nogle kan lave reflekser i folie, og få kan være begyndt at klippe.

 

Vi har tidsbestilling for kunder mandage og onsdage mellem kl. 9.00 og 11.00 på 2526 6776.

Du skal være lærepladssøgende for at være i skoleoplæring

Når du er tilknyttet Hårsnedkeren, skal du kunne erklæres "egnet praktikpladssøgende" i hele perioden – lige fra du er færdig med dit grundforløb, til du er færdig med oplæinrgsperioden. Kvotepladser bliver tildelt egnede lærepladssøgende, der opfylder de såkaldte EMMA-betingelser: 

E – Egnet
Ved egnethed lægges der vægt på, om lærlingen får et tilfredsstillende udbytte af undervisningen. Der foretages en løbende vurdering af lærlingens samlede adfærd i relation til at gennemføre uddannelsen og finde beskæftigelse bagefter. Dette vil typisk være en vurdering af evne til at overholde mødetider, aftaler, den daglige arbejdsindsats og opførsel.

M – Mobil geografisk
Lærlingen skal være parat til at modtage en rimelig læreplads, også uden for lokalområdet.

M – Mobil fagligt
Lærlingen skal acceptere en rimelig læreplads inden for en anden uddannelse end den primært ønskede.

A – Aktivt søgende
Som udgangspunkt er det lærlingens eget ansvar at skaffe sig en læreplads, og lærlingen skal tage passende initiativer i forbindelse hermed. Dvs. at lærlingen skal kunne dokumentere at være aktivt søgende, og eleven skal være registreret på www.lærepladsen.dk med en synlig profil.

Kontakt

Dorthe Frydendahl Mozart
Skoleoplæringsinstruktør
Helle Gregersen
Skoleoplæringsinstruktør