Søg

Gourmetslagtere bød på street food

Der dufter ofte godt på TECHCOLLEGE’s food-afdeling på Rørdalsvej, når eleverne arbejder med mad i alskens afskygninger.
Torsdag formiddag spredte en kaskade af lækre, krydrede dufte sig dog lidt mere end normalt, så mundvandet helt automatisk begyndte at løbe. Hvem kunne dog finde på sådan en slags tortur?

Gourmetslagtereleverne på hovedforløb 1, er svaret. De stod nemlig bag et street food arrangement, hvor flere små boder bød på mad, der smagte lige så godt, som det duftede. Om det så var paella, cubanos, chili con carne, shawarma, pork belly bao eller sliders, man tog en smagsprøve af, så var det efterfulgt af en erkendelse af, at livet bare er godt.

undefined

Boderne var åbne for alle elever og ansatte på skolen, og det var eleverne selv, der solgte retterne.
- Bollerne er lavet på fuldkornsmel, så det hele ikke er helt usundt, fortalte Maja, der stod bag boden med sliders; miniburgere med enten kylling eller oksekød.

undefined

Og hun vidste, hvad hun snakkede om. Eleverne har nemlig selv stået for hele processen, fra at sammensætte deres retter, udregne ernæringsværdierne i dem og prissætte dem, til selvfølgelig at lave maden, anrette den og sælge den.

- Det er skide godt set af skolen, for det er jo lige den slags, kunderne vil have, lød det fra Thor Bak, der er slagtermester i Meny Aalborg.
Han var, ligesom de andre elevers mestre, tilstede til arrangementet og kunne med selvsyn konstatere, at street food-idéen var et hit.
- Det er virkelig noget, eleverne kan bruge til noget. Det at være slagter i dag er jo meget mere end bare at skære kød ud, og her får eleverne virkelig lov at prøve kræfter med alt, hvad der skal til, fra idé til personligt salg, sagde slagtermesteren, inden han begav sig rundt blandt de små boder for at smage på herlighederne.

undefined

Og sælge, det gjorde de. Efter en god halv time var miniburgerne stort set udsolgt, og i køkkenet gik Maja og Marian, der stod for boden, rundt nærmest i vantro.
- Det er helt vanvittigt. Jeg må indrømme, at jeg overhovedet ikke troede på det, men det her er jo den bedste idé nogensinde, lød det fra Maja, inden hun smuttede ud for at finde ud af, om der kunne stampes flere boller op et sted fra, så efterspørgslen kunne blive mødt.

Kort efter var der heller ikke flere cubanos – cubansk inspirerede sandwiches med langtidsstegt svinekød – på disken, og der var kun gået en tredjedel af den annoncerede åbningstid.

Hver bod havde fået besked på at lave cirka 20 portioner; der var jo ingen grund til at lave en masse mad til skraldespanden. Næste gang er der vist plads til at skrue lidt op for ambitionerne.