Haals Bageri er landets andenbedste læreplads!

 
Et billede

Danmarks andenbedste læreplads er nordjysk!

For kort tid siden havde TECHCOLLEGE den ære at kåre Haals Bageri i Gistrup som årets læreplads for sin flotte andel i samarbejdet om at uddanne fremtidens arbejdskraft.

Begge af Haals Bageris lærlinge havde indstillet virksomheden til prisen, og ud fra dem var TECHCOLLEGE ikke i tvivl; Haals Bageri var simpelthen årets læreplads.

Indstillingen har også vakt begejstring hos Danske Erhvervsskoler og -gymnasier, der torsdag kårede Årets Læreplads for hele Danmark. Her var Haals Bageri blandt de tre nominerede, der udover den nordjyske virksomhed talte Odense Universitetshospital og den endelige vinder, El-installatør Herluf Jørgensen A/S fra Padborg.

Ikke mindst i betragtning af så stærke nogle konkurrenter og indstillinger af flere hundrede virksomheder er det en flot præstation overhovedet at være blandt de tre nominerede, og på TECHCOLLEGE er vi stolte over samarbejdet med Jan og Gitte Haals, der bevidst valgte at sadle om fra slet ikke at ville have lærlinge til at gå all in og være med til at sikre den bedst mulige uddannelse af de nordjyske bagerlærlinge.

I bagerlærling Siri Pallesens indstilling af Haals Bageri til Årets Læreplads stod der blandt andet:

”Det er en skide god læreplads. (…) Uanset hvor mange gange det samme spørgsmål blev stillet, var svendene altid lige behjælpelige. Der var stor forståelse for fejl, som bare pænt blev rettet op og der blev forklaret hvor det gik galt. 

Der er altid god stemning på arbejdspladsen, og har altid været det. 
(…) Mester har lige fra starten været engageret i vores uddannelse, og har sørget for, at vi fik mulighed for at komme hele vejen rundt i bageriet. Hvis der har været noget vi gerne selv ville prøve praktisk eller lære fagligt har han stået til rådighed. 
Jeg har personligt selv deltaget i Skills og blev i den forbindelse inviteret med til Frankrig for at overvære EM. Den tur tøvede mester ikke med hverken at give fri til eller at ville betale. Hele vejen igennem træningsforløbet har han støttet mig og kommet med gode ideer. Han har købt diverse varer hjem, så jeg havde mulighed for at træne hjemme i bageriet. Han har sågar taget nogle af mine opskrifter til Skills med ind i produktionen, så jeg kunne få dem ind under huden. 
Mester går op i ens skolearbejde, og vil gerne hjælpe til at man er lige så god til det faglige arbejde som det praktiske arbejde.”


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere