Søg

Haals Bageri er landets andenbedste læreplads!

Danmarks andenbedste læreplads er nordjysk!

For kort tid siden havde TECHCOLLEGE den ære at kåre Haals Bageri i Gistrup som årets læreplads for sin flotte andel i samarbejdet om at uddanne fremtidens arbejdskraft.

Begge af Haals Bageris lærlinge havde indstillet virksomheden til prisen, og ud fra dem var TECHCOLLEGE ikke i tvivl; Haals Bageri var simpelthen årets læreplads.

Indstillingen har også vakt begejstring hos Danske Erhvervsskoler og -gymnasier, der torsdag kårede Årets Læreplads for hele Danmark. Her var Haals Bageri blandt de tre nominerede, der udover den nordjyske virksomhed talte Odense Universitetshospital og den endelige vinder, El-installatør Herluf Jørgensen A/S fra Padborg.

Ikke mindst i betragtning af så stærke nogle konkurrenter og indstillinger af flere hundrede virksomheder er det en flot præstation overhovedet at være blandt de tre nominerede, og på TECHCOLLEGE er vi stolte over samarbejdet med Jan og Gitte Haals, der bevidst valgte at sadle om fra slet ikke at ville have lærlinge til at gå all in og være med til at sikre den bedst mulige uddannelse af de nordjyske bagerlærlinge.

I bagerlærling Siri Pallesens indstilling af Haals Bageri til Årets Læreplads stod der blandt andet:

”Det er en skide god læreplads. (…) Uanset hvor mange gange det samme spørgsmål blev stillet, var svendene altid lige behjælpelige. Der var stor forståelse for fejl, som bare pænt blev rettet op og der blev forklaret hvor det gik galt. 

Der er altid god stemning på arbejdspladsen, og har altid været det. 
(…) Mester har lige fra starten været engageret i vores uddannelse, og har sørget for, at vi fik mulighed for at komme hele vejen rundt i bageriet. Hvis der har været noget vi gerne selv ville prøve praktisk eller lære fagligt har han stået til rådighed. 
Jeg har personligt selv deltaget i Skills og blev i den forbindelse inviteret med til Frankrig for at overvære EM. Den tur tøvede mester ikke med hverken at give fri til eller at ville betale. Hele vejen igennem træningsforløbet har han støttet mig og kommet med gode ideer. Han har købt diverse varer hjem, så jeg havde mulighed for at træne hjemme i bageriet. Han har sågar taget nogle af mine opskrifter til Skills med ind i produktionen, så jeg kunne få dem ind under huden. 
Mester går op i ens skolearbejde, og vil gerne hjælpe til at man er lige så god til det faglige arbejde som det praktiske arbejde.”