Borgmester hyldede guldvindere

 
Et billede

Det er ikke kun TECHCOLLEGE, mestrene og familierne, der er stolte over indsatsen fra alle vores deltagere ved DM i Skills.

Også borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen, har fulgt med i den flotte indsats, deltagerne præsterede i Næstved. Derfor havde han inviteret de syv guldvindere ind på borgmesterkontoret i Aalborg for at hylde dem; både for deres indsats til selve skills, men også deres arbejde som ambassadører for erhvervsuddannelserne.

- Vi har brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, og der håber jeg, at I fortsat vil bruge jeres talent og jeres passion til at være gode ambassadører for netop det, sagde han til guldvinderne, da de først havde fået mulighed for at præsentere sig selv og deres respektive fag.

- Men ganske som det er at være borgmester, så er heller ikke det at deltage ved DM i Skills noget, man kan gøre alene. Ligesom jeg er afhængig af alt fra planlæggere til administrative folk og, ja, håndværkere til at udføre nogle af vores byggeplaner, for eksempel, så er I heller ikke kommet hertil alene. Så jeres sejre er også et tilsagn om, at der er en skole, nogle lærere, nogle mestre og noget familie, der helt sikkert har bakket op om jeres indsats, og det er jo skønt at se.

undefined

Borgmesteren spurgte også ind til vindernes fremtidsplaner - ikke mindst hvilke drømme de havde, når svendebrevet er kommet i hus.

- Men hvad med dig? Hvornår skal du ud og være håndværker, spurgte Samuel Birk Axelsen, der vandt guld i flisemurerkonkurrencen og i øvrigt er udlært.

- Det må jeg hellere lade de professionelle om, selvom jeg da har været i gang med at bygge kaninbure i lange baner på det sidste, svarede Thomas Kastrup-Larsen med et grin og forklarede, at det er hans datter, der har sig nogle kaniner.

Det er i øvrigt ikke så længe siden, at guldvinderne var samlet med de øvrigt DM i Skills-deltagere fra TECHCOLLEGE. I sidste uge var skolen nemlig også vært for en lille fejring, hvor alle 24 deltagere var inviteret ind sammen med deres mestre, familie og venner.

undefined

Her var det TECHCOLLEGE's direktør, Michael Johansson, der stod for den officielle hyldest, og han lagde også vægt på det samarbejde, der skal til blandt lærere, mestre, familie og elever. Og så lagde han stor vægt på, at selvom det måske nok altid er vinderne, der bliver talt om efterfølgende, så var det vigtigt at huske på, at alle deltagerne kom fra DM i Skills rigere på vigtig erfaring, ikke mindst erfaring med at arbejde under tidspres.

Som håndværker er det nemlig vigtigt at kunne arbejde under tidspres og tage de rigtige beslutninger - og det kræver en god dømmekraft. Som Michael Johansson sagde:

God dømmekraft kommer af erfaring, men dårlig dømmekraft giver erfaring.

undefined


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere