Otte elever, tre uddannelser, én destination

 
Et billede

Hvis ansigterne ser lige dele trætte og forventningsfulde ud på billedet herover, så er der ikke så meget at sige til det.

Otte elever mødtes nemlig i Aalborg Lufthavn klokken 5 søndag morgen, hvilket kan forklare, hvis de ikke synes at være sprængfyldte af energi.

Til gengæld mødtes de for at hoppe ombord på et fly mod Frankrig, hvor de i de næste tre uger skal opholde sig i Bordeaux, hvilket nok forklarer, at de ser ret forventningsfulde ud.

Den står dog ikke på afslapning i de tre uger - nærmere tværtimod. De tre kokkeelever, tre slagterelever og to tjenerelever skal nemlig på arbejde på lokale restauranter i byen Perigeux, hvor de skal prøve kræfter med det franske køkken - bogstaveligt talt.

Området er kendt for blandt andet trøfler, foie gras og ikke mindst sin produktion af kaviar, så mon ikke det er et sted, der taler lige ind i hjertet hos de otte elever.

Eleverne, der skal afsted, er:

Kokkeelev Kasper thorman Bak, der er i lære hos Rold Storkro

Kokkeelev Cecilie Bunk Pedersen, der er i lære hos Ruths Hotel

Kokkeelev Casper Nielsen, der er i lære hos Tabu.

Slagterelev Marina Belinda Johansen, der er i lære hos Super Brugsen Fjerritslev

Slagterelev Rikke Nejlund Larsen, der er i lære hos Meny Skalborg

Slagterelev Tobias Kragh Pedersen, der er i lære hos Meny Hjørring

Tjenerelev Victor vinter Lundsgaard, i lære hos Molskroen

Tjenerelev Thor Bruun, i lære hos Bryghuset Vendia

Eleverne skal i de tre uger arbejde hos Le Clos Saint Front, Le Moulin Du Roc, La Péniche, Un Parfum de Gourmandise, Maison Maziéres og Boucherie Chavier.

Turen er støttet af Erasmus+.


Seneste nyheder

Tjenerelever sørgede for Valentines-stemning

14-02-2020

Der var dømt Valentines-hygge i kantinen på Rørdalsvej fredag, da tjenerelever på hovedforløb 1 havde dekoreret borde og vække med hjerter og blomster og stod for en ... kærlig ... oplevelse for de spisende gæster.

Hvis man nu skulle få lyst til mere...

12-02-2020

Når man nu står og skal vælge uddannelse, så kan man lige så godt vælge en, hvor man kan få lov at arbejde med noget, man rent faktisk interesserer sig for. Hvis man samtidigt er usikker på, om man på et tidspunkt godt kunne tænke sig at læse videre, så kunne man jo lige så godt tage den uddannelse som EUX. Det var i hvert fald rationalet for to af de elever, der netop nu er i gang med datateknikeruddannelsen med EUX.

Skills-deltagere blev behørigt fejret

31-01-2020

Som et værdigt punktum for et fremragende DM i Skills 2020 var der torsdag aften fælles fejring af alle vores deltagere. Direktør Søren Samuelsen og borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen, stod for de rosende ord, mens elever fra tjener- og smørrebrød og catering-uddannelsen sørgede for, at deltagere, familie, mestre, faglærere og trænere havde en hyggelig aften.

Vis flere