Mekaniker eller ... Kemiingeniør?

 
Et billede

28 elever. Så mange var i starten af ugen på to dages brobygningsforløb på TECHCOLLEGE’s metalafdeling på Sigrid Undsets Vej. Og selvom der er oprettet et dedikeret brobygningsområde med arbejdsstationer, der både kommer omkring skolens metal- og autouddannelser, så var der alligevel meget at se til for Peter Halkier, der stod for brobygningsdagene.

- Vi har otte arbejdsstationer, og normalt er der omkring 20 elever, så vi har gang i fire stationer per dag. Men fordi vi var så mange, så var vi nødt til at have gang i alle otte stationer begge dage, så det er med at holde tungen lige i munden, når man skal nå rundt og have instrueret i det hele, fortæller Peter Halkier.

Eleverne, der alle gik i 8. klasse på forskellige skoler, var altså i fuld sving på de otte arbejdsstationer, hvor de blandt andet skulle prøve kræfter med at skifte hjul på en bil og slange på et cykeldæk, jagte den perfekte svejsning i en svejsesimulator og dreje en lysestage ud af rå aluminium.

- Det giver dem et godt indblik i de forskellige uddannelser og også nogle af de sider af fagene, som de måske ikke lige tænker så meget over. For eksempel skal de i et computerprogram finde reservedele til en bil, der både passer til en given bil og samtidigt til den bedste pris, fortæller Peter Halkier.

Og eleverne? De synes det var meget fedt, selvom det måske ikke har rokket helt vildt ved deres valg.

- Jeg regner med at ville være mekaniker, men det har jeg nu vidst længe, lyder det fra Tobias.

- Min far arbejder som lastvognsmekaniker, og det synes jeg er ret fedt, så det vil jeg også gerne.

Magnus, der er Tobias’ klassekammerat, går også med mekanikerdrømme.

- Jeg kan godt lide at bruge mine hænder og arbejde med at få noget til at virke. Og så er jeg ret glad for biler, så det kunne nok være en god idé, fortæller Magnus, der dog er lidt splittet.

- Jeg overvejer også at blive kemiingeniør. Jeg synes, sådan noget med fysik og kemi er meget fedt, men… Ja, mekaniker eller kemiingeniør, det er de to, jeg skal vælge imellem, tror jeg.

Kemiingeniøruddannelsen kan vi desværre ikke tilbyde på TECHCOLLEGE; til gengæld er vi rigtigt gode til at uddanne både personvogns- og lastvognsmekanikere. Så måske det bliver til et gensyn med Magnus og Tobias.

 

Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere