Flyteknikeruddannelsen lander hos TECHCOLLEGE

 
Et billede

FRA SOMMEREN 2019 GÅR ENDNU EN ERHVERVSUDDANNELSE I LUFTEN HOS TECHCOLLEGE, NÅR NORDJYLLANDS STØRSTE ERHVERVSSKOLE FRA AUGUST TILBYDER FLYTEKNIKERUDDANNELSEN.

Hvis drømmen altid har været at skrue på fly og sikre, at de ikke falder fra hinanden, når de letter, så er det nu muligt at jagte den drøm i Nordjylland.
Fra august 2019 vil det nemlig være muligt at starte på TEC's flyteknikeruddannelse på TECHCOLLEGE, der i samarbejde med TEC udbyder uddannelsen grundforløb.

- Uddannelsen af fremtidens erhvervsfaglige arbejdskraft er som altid et samarbejde mellem TECHCOLLEGE og de nordjyske virksomheder. Der er en tydelig efterspørgsel på arbejdskraft på flyværkstederne, og derfor er vi utroligt glade for, at det nu er muligt for os at tilbyde uddannelsen her på TECHCOLLEGE, fortæller Michael Johansson, direktør på TECHCOLLEGE.

- Man kan selvfølgelig ikke love noget, men bedømt på interessen og tilbagemeldingerne fra branchen tyder alt på, at det er en uddannelse, hvor der er rigtigt fine muligheder for både at få en læreplads og arbejde efterfølgende.

På Forsvarets Hovedværksted i Nørresundby er der stor glæde over, at uddannelsen nu også kommer til det nordjyske.
- Vi har haft problemer med at rekruttere folk til det jyske, fordi uddannelsen indtil nu kun har været i København. Vi håber, at det her kan være med til at gøre det mere interessant for nordjyske unge at blive flytekniker, for ellers kommer vi til at mangle kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, lyder det fra Jan Leth, dokkoordinator på Forsvarets Hovedværksted.
- Hvis man er interesseret i motorkræfter og mekanik og i øvrigt er detaljeorienteret og ansvarsbevist, så synes jeg, man skal komme forbi til informationsmødet og se, hvad det hele går ud på.

TECHCOLLEGE afholder informationsmøde 27. april fra 12-14 på Forsvarets Hovedværksted for interessede elever og forældre. Til mødet vil det være muligt at møde nuværende elever fra uddannelsen, uddannede flyteknikere, undervisere, vejledere og virksomheder, der tilbyder lærepladser.

Læs mere om uddannelsen her, hvor der også er interviews med nuværende og kommende elever på uddannelsen.

 


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere