Ud under den grå himmel

 
Et billede

Naturen er en … naturlig … del af tømreruddannelsen. Det er trods alt træ, man arbejder med, og der er mere end en almindeligt god chance for, at man også kommer til at arbejde under den grå himmel fra tid til anden.

Måske, måske ikke derfor har nogle af grundforløbseleverne på tømreruddannelsen i de sidste par uger haft tæt kontakt med netop naturen.

Først stod den på en tur ud i det fri, som man ellers bedst kender det fra spejderne. Efter en bustur fra det østlige Aalborg til det nordligste Nordjylland stod den på bål-mad, konkurrencer og shelter- og telt-overnatning i Bindslev.

undefined

Efter sådan en nat i det fri flød eleverne elegant i kanoer i retning mod Uggerby, hvor de efter en længere og snoet tur gennem det nordjyske landskabet  igen drog mod sydligere og vante himmelstrøg på TECHCOLLEGE.

Ugen efter stod den så på strammede snører og skarpt tunede målnæser, da eleverne stillede op i Ung Cup; et stævne for ungdomsuddannelserne, som Dansk Firmaidræts Forbund står bag, og som afholder indledende stævner i byer over hele landet.

En af disse byer var altså Aalborg, og på Aalborg Frejas baner på Vestre Fjordvej stod tømrereleverne klar.

Formiddagen startede med indledende kampe, inden den stod på de afgørende kampe om eftermiddagen. Og selvom man måske godt kunne frygte, at sådan nogle tømrerelever ville være bedre til at ramme træværket end målet, så fik vi et hold i finalen.

undefined

Holdet, der officielt går under det mundrette navn GTO080319, men gerne fremover vil refereres til som ‘Michaels Disciple’, kom ganske vist kun hjem med en andenplads efter at have tabt finalen, men sikrede sig alligevel en plads ved Ung Cups finalestævne i Fredericia 3. oktober. Til store glæde for holdets underviser og holdleder, Michael Salva Andersen…

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere