”For mig at se kunne jeg virkelig ikke finde en bedre arbejdsplads eller bedre kollegaer.”
Således afslutter datateknikerelever Julie Munkholm sin indstilling af sin læreplads til dette års udgave af Årets Læreplads.
En indstilling, der i sin helhed efterlod et enigt dommerpanel:
Årets Læreplads 2021 er Centrica Energy Trading!
- Jeg troede lige, det var en flok konsulenter, der kom og skulle have hjælp med noget, lød det fra en tydeligt overrasket elevansvarlig i form af Michael Selmer Bartholomæussen, da en mindre delegation fra TECHCOLLEGE mandag troppede op hos Centrica Energy Trading for at levere den glade nyhed.
- Det er jeg da utroligt glad for og stolt over. Det er jo et bevis på, at vi gør et eller andet rigtigt, og det betyder ret meget for mig, faktisk.
Faktisk var Julie Munkholm ikke den eneste elev, der indstillede virksomheden. Også Aske Ejlertsen, der ligeledes er datateknikerelev i samme afdeling, har sat sit navn på en indstilling, og derfor var de da også to om at hjælpe med at overraske Michael Selmer Bartholomæussen, så han ikke anede uråd. Aske havde booket i Michaels kalender, mens Julie stod for at lukke delegationen ind.
- Jeg troede lige, at vi skulle til at diskutere en dårlig karakter eller noget, fortalte den elevansvarlige.
- Så er det her trods alt en bedre anledning til at mødes.
Ved overraskelsen stod praktikcenterchef Jakob Pilgaard for at sætte ord på valget af Centrica Energy Trading som årets læreplads.
- Vi har lagt vægt på, at begge elever har følt, at de er blevet taget godt imod og er blevet involveret i det sociale allerede inden, de startede her. Vi har lagt vægt på, at der har været en klar plan for deres opstart, så de havde nogle opgaver og klare linjer, lød det fra praktikcenterchefen.
- Og så det vigtigste – for mit vedkommende, i hvert fald – har vi lagt vægt på, at eleverne føler, at der er plads til, at de kan udvikle og fordybe sig.
Kender selv til turen
Der er ikke noget at sige til, at Michael Selmer Bartholomæussen går op i det med at have elever; han har nemlig selv taget to erhvervsuddannelser.
Foruden at være udlært datatekniker med speciale i infrastruktur - som både Julie Munkholm og Aske Ejlertsen altså også er i gang med - er han også uddannet gastronom.
- Jeg synes egentlig, det er en no-brainer, at vi har elever. Både fordi vi har en vis størrelse, og der mangler jo elevpladser, lyder det fra den elevansvarlige.
- På den måde er der selvfølgelig et samfundsmæssigt ansvar, men det er også for vores egen skyld, at vi tager elever ind. Det giver en anderledes - og på nogle områder bedre - dynamik, at vi får noget ungt blod ind med frisk energi og et andet syn på sagerne. Der er ingen tvivl om, at det også er hårdt arbejde, men det er det hele værd, og vi ender jo med at beholde eleverne, for de bliver jo en uundværlig del af vores produktion, fortæller Michael Selmer Bartholomæussen.
Se et lille galleri med billeder fra dagen herunder. Du kan også læse hele Julie Munkholms indstillingen