Hånden er sat op for at skygge for den for årstiden ganske bagende sol. Blikket farer fra green til green, mens den engelske chef-greenkeeper, James Rigg, med stor autoritet fortæller om problemer med spildevandsgenbrug, saltholdig jord og utroligt hurtigtvoksende græs. Hvilket jo kan være lidt af en udfordring for en greenkeeper i en golfklub.
- Yes. Mmmhm, lyder det sagte fra Christian Bæk, mens han suger til sig af både informationerne og omgivelserne.
Med et handicap på 8 og en barndom, der nærmest er foregået i Sæby Golfklub, hvor han i dag er en del af eliteholdet, er ansvaret, der ligger hos en greenkeeper, langt fra fremmed for den 17-årige grundforløb 1-elev.
Men der er alligevel langt fra golfbanerne i det nordøstlige Nordjylland til golfbanerne, han nu står og skuer over her i Capdepera Golf i det østlige Mallorca.
- Jeg ved godt, det lyder af meget, men du bliver ikke overladt til dig selv, før du har styr på det. Bare rolig, fortæller James.
- Du er her jo for at lære.
- Det skal nok blive godt, lyder det med vanlig nordjysk tilbageholdenhed fra Christian Bæk, mens han stille nikker.
Med sin store interesse for golf var det naturligt for ham at gå efter en uddannelse, der kunne skaffe ham en hverdag inden for sporten. Så da han fandt ud af, at greenkeeper er en erhvervsuddannelse, søgte han mod TECHCOLLEGE.
Her kan han ganske vist kun tage grundforløbet, men som Christian selv siger det:
- Man skal nok ikke være bange for at rejse, hvis man gerne vil noget inden for golf.
Derfor står han også på Mallorca nu for at lære en masse, man ikke kan lære hjemme i Nordjylland - selvom det egentlig ikke var en del af planerne, da han valgte sin uddannelsesvej.
- Men nu opstod muligheden, så jeg tænkte, at fem uger på Mallorca, mens der er efterår derhjemme, det lød da egentlig ikke helt skidt, fortæller han.
Så efter at have konsulteret sine forældre, hvor især mor liiiiiige skulle overbevises om, at Christian nu også kunne klare sig alene fem uger på den spanske ferieø, var det altså en forholdsvis let beslutning.
Han virker en smule træt, men det er der egentlig heller ikke noget at sige til. Det er mandag morgen - okay, det er faktisk blevet formiddag efter lidt problemer med at finde rundt på nogle af Mallorcas mere snørklede, små veje - og selvom Christian har fået en god nats søvn, så er det oven på en søndag uden særlig meget tid med lukkede øjne.
Turen gik fra Aalborg Lufthavn før 7 søndag morgen, hvilket betød, at han var oppe lidt over 3.
Efter en flere timer lang mellemlanding i Amsterdam landede han i Palma søndag eftermiddag, hvor han mødtes med Dorthe Thybo Kudsk, den ene halvdel af TECHCOLLEGEs team af internationale koordinatorer.
Herfra skulle der findes en bil, der skulle fragte de nordjyske besøgende fra Palma til Cala Rajada, hvor de skulle mødes med Rasmus; en dansk kontaktperson, der har været behjælpelig med både kontakten til golfklubben og med at finde et værelse, som Christian kan bo på i de kommende 5 uger, hvor han skal være i udlandspraktik.
Inden lejebilen var fundet, GPS’en indstillet og de mallorcanske bjergveje besteget, var klokken næsten 20:30, inden mødet med den danske kontaktperson kunne finde sted. Inden der var blevet indtaget en noget sen aftensmad, udvekslet gode råd og planer for de kommende dage og sagt ordentligt ‘tak for i aften’, var klokken over 22, inden Christian endelig kunne få slæbt sig i seng. Mandag morgen blev han så hentet af Dorthe Thybo Kudsk, der tog ham med ud til golfklubben for at mødes med de næste 5 ugers arbejdsplads, chef og kollegaer. Hvilket bringer os tilbage til nu.
- Hvis du sørger for at være her cirka fem i syv i morgen tidlig, så kan du møde hele holdet. Der er et par stykker, der ikke rigtigt taler engelsk, men igen; du bliver ikke overladt til dig selv eller noget. Vi sørger for, at du hele tiden ved, hvad der skal ske, lyder det fra den britiske chef-greenkeeper.
- Okay, lyder det nordjyske svar.
Det betyder, at turen om lidt skal gå til byen, hvor Christian er indkvarteret, for kontaktpersonen Rasmus har lovet at hjælpe med at finde en cykel, så den unge elev kan komme de godt 6 kilometer frem og tilbage fra værelset til golfklubben i de kommende uger. Nåh ja, og selvfølgelig en cykelhjem og nogle lygter, for gadebelysningen er hvad man vel kan kalde sporadisk i området omkring Cala Rajada og golfklubben.
- Det skal nok blive godt, lyder det igen fra den unge nordjyde, da Dorthe Thybo Kudsk spørger ind til, om Christian nu også føler sig klar til at blive efterladt alene i det spanske. Altså, selvfølgelig med Rasmus som lokal hjælp, hvis der skulle opstå nogle problemer.