En helt ny verden

 

- Jeg var skeptisk, det må jeg indrømme. Man hører så meget om forskellige forløb, man bliver sendt i, som bare ender ud i ingenting. Så da jeg blev tilbudt det her, så… Ja, jeg tænkte nok lidt, at det ikke ville hjælpe mig ret meget.

Ordene kommer fra Jesper Thygesen og handler om det kursus her på TECHCOLLEGE, han - sammen med 13 andre ledige fra Aalborg Jobcenter - i de seneste uger har været på.

Jesper Thygesen stod pludselig og kiggede ind i arbejdsløshed, da den danske minkbranche, som han ellers har haft fast arbejde i i de seneste år, mere eller mindre blev lukket på et pressemøde.

Herefter anede han ikke, hvad han skulle. Og så kom jobcentret altså med et tilbud om et kursus her på TECHCOLLEGE. Her har han fået en introduktion til forskellige svejseprocesser og maskinbearbejdning, og selvom Jesper Thygesen på forhånd ikke var det, man kan kalde decideret optimistisk omkring forløbet, så har holdningen ændret sig gevaldigt for den tidligere mink-arbejder.

- Det har faktisk været virkelig godt. Jeg er imponeret over den tid, der er blevet brugt på hver enkelt af os, både i forhold til at få vores dage herude til at være gode, men også i forhold til at vise os hvilke muligheder, der er, og at få os i kontakt med forskellige virksomheder.

Virksomhedskontakten er en vigtig del af forløbet, for efter kursus-delen på TECHCOLLEGE er det nemlig planen, at deltagerne skal i praktik i virksomheder, hvor der rent faktisk også er en realistisk mulighed for job efterfølgende.

Det er uddannelseskonsulent Palle Thorngaard Balzer, der - i stærkt samarbejde med virksomhedskonsulent Poul Qvistorff Andersen fra Jobcenter Aalborg - har stået for at finde en række nordjyske virksomheder, der var klar på at tage de ledige ind i praktik.

Og når Jesper Thygesen torsdag har fået overrakt beviset for, at han har gennemført kurset på TECHCOLLEGE, så venter der mindst 4 ugers praktik hos Nordjysk Blæser-service.

- Det bliver virkelig fedt at komme ud at arbejde og prøve noget helt nyt. Jeg glæder mig til at skulle løse rigtige opgaver igen og føle, at man rent faktisk bidrager med noget, fortæller Jesper Thygesen.

- Og så må vi se, når praktikken er overstået, om vi kan finde hinanden. Om de synes, jeg er god nok, og om jeg kan se mig selv i det arbejde fremover. Det er svært at sige, men lige nu glæder jeg mig bare.

Med på kurset var også Anders Hertel. Ligesom Jesper Thygesen blev han også jobmæssigt ramt corona-nedlukningen. Dog ikke på grund af minkbranchens endeligt, men fordi jobbet som sportsterapeut blev udfordret af, at meget få danskere pludselig dyrkede sport.

- Jeg er også udlært tømrer, så på den måde er håndværk ikke så fremmed for mig. Men jeg havde nok ikke lige et karriereskifte til metal-branchen med i overvejelserne, da jeg meldte mig ledig, fortæller Anders Hertel.

Efter kurset på TECHCOLLEGE er det ikke en helt usandsynlig tanke længere. Nu skal han i praktik hos Uni-Food Technic i Svenstrup, og hvis det skulle vise sig at være en bragende succes, så er Anders Hertel egentlig frisk på at gå en ny vej i livet.

- Så må vi se, om der skal en uddannelse til, om jeg måske kan få en voksenlæreplads og så videre. Nogle gange skal man jo springe på de muligheder, der opstår, og vi har jo virkelig fået indblik i en masse nye ting, som jeg i hvert fald ikke havde noget kendskab til før - og jeg synes, det er ret spændende.

Men måske gemmer fremtiden på noget helt andet for Jesper Thygesen og Anders Hertel. Under kurset på TECHCOLLEGE har de nemlig fundet ind i et godt samarbejde - i øvrigt sammen med andre af kursisterne - og snakken har da gået på, om de skulle finde på noget at lave sammen i fremtiden.

- Det er lidt specielt, for inden man starter på sådan et forløb i jobcentret, så kan man godt være lidt nervøs for, hvem man kommer ud sammen med. Altså, er de i samme situation som mig, kan vi overhovedet snakke sammen, vil vi det samme? Men selvom vi har vidt forskellige baggrunde, så har vi virkelig fundet godt sammen, fortæller Anders Hertel.

- Ja, man får et ret godt netværk også og får snakket med nogle folk, man nok aldrig ville have talt med før. Nogle af de andre var måske meget stille i starten, men de er jo åbnet op og vi har fået en virkelig god gruppe, tilføjer Jesper Thygesen.

- Nu må vi se, hvad fremtiden bringer. Men vi er da nogle stykker der har talt om, at det kunne være, at vi skulle starte noget op selv på et tidspunkt, fortæller Anders Hertel.

- Men så er vi nok nødt til at komme herud og hapse lærerne med over i vores firma, for de er altså virkeligt gode. Ja, og også Palle, da, lyder det fra Jesper Thygesen.

Udover Nordjysk Blæser-service og Uni-Food Technic har også S.P. Jensen, Nord-Tek, Mekoprint og Ib Andersen VVS lavet aftaler med kursisterne.

Billedet øverst i nyheden er ikke af alle deltagerne, da nogle allerede var startet i praktik og andre var forhindrede i at komme på dagen. Til gengæld ser man også holdets to undervisere, Ole Sloth og Michael Rømer.


Seneste nyheder

Techcollege har iværksat samarbejde med Nordjyllands Politi på baggrund af trussel

05-12-2024

Byggeriets Faglærerpris 2024 går til vores engagerede faglærer-team på EUD 8/9

26-11-2024

Techcollege modtager donation på 108 mio. kr.

21-11-2024

Vis flere