Søndag d. 29. april kl. 6.20 fløj fire kokkeelever fra TECHCOLLEGE samt deres passionerede faglærer Blaise Badré til Bordeaux i Frankrig. I hele tre uger skal de fire elever arbejde på lokale restauranter i byen Perigeux i det sydvestlige Frankrig. Det område er kendt for blandt andet trøfler, foie gras og ikke mindst sin produktion af kaviar.
Alle fire elever er en del af TECHCOLLEGEs konkurrencehold og har i den forbindelse fået denne unikke mulighed for at udvide deres kendskab til det franske køkken, den franske kultur og det franske sprog. Eleverne skal nemlig arbejde 35 timer om ugen på de franske restauranter, men der bliver også tid til sprogskole og gastronomiske oplevelser, når de bl.a. skal besøge en andefarm, en kaviarfarm og et ”tuffiere”.
Fire gastronomelever, som er på vej til Frankrig
De fire elever har alle læreplads, og det var ikke muligt for dem at komme af sted, hvis ikke netop deres mestre bakkede dem op.
Elisabeth Madsen, som er i lære ved Musikkens Spisehus, fortæller: ”Min mester går rigtig meget op i vores uddannelse og synes det er en fantastisk chance for mig at komme med på denne tur. Han spørger altid ind til hvordan planlægningen skrider frem og ser frem til at jeg kommer tilbage med ny inspiration.” Elisabeth startede i mesterlære ved Musikkens Spisehus tilbage i august 2016, og hun er taknemlig for at Daniel Ditman (Mester ved Musikkens Spisehus) giver hende mulighed for turen til Frankrig.
Elisabeth er kun 17 år og kommer fra Brøndum ved Løgstør. Som 16-årig flyttede hun til Aalborg, da hun fik mulighed for at komme i mesterlære på Musikkens Spisehus, og ”Huset”, som hun kalder det, er blevet en ekstra familie for hende, da hun ikke havde noget netværk i Aalborg. Om turen fortæller hun, at det hun frygter mest er, at hun ikke forstå, hvad de siger. Men det har Blaise løsningen på, idet han har vagt 24/7 og hjælper med alt det sproglige. Desuden tilføjer Blaise, at det ”Gastronomiske sprog” er det samme uanset hvor man arbejder. Hun glæder sig til at prøve at arbejde på den ”franske måde” hvor man møder to gange om dagen i det man kalder ”spring-vagt”. Første del af vagten ligger om formiddagen, hvorefter man har en pause og møder ind igen til aften.
Elisabeth ser frem til at lære mere om den franske gastronomi og kultur og til at blive udfordret i køkkenet.
De fem elever er:
Elisabeth Madsen, Musikkens Spisehus
Peter Højberg, Rold Storkro
Christian Mulberg, Himmerland golf & Spa Resort
Oskar Niss, Bryghuset Vendia Hjørring
De fire restauranter som eleverne skal arbejde i:
LA PENICHE website: https://lapenicherestaurant.fr/
UN PARFUM DE GOURMANDISE, website: http://www.unparfumdegourmandise.com/
L'ESSENTIEL, website: https://www.restaurant-perigueux.com/
LE CLOS SAINT FRON, website: http://www.leclossaintfront.com/fr/