Da Dragsholm Slots gourmetrestaurant Slotskøkkenet tidligere i år fik tildelt en prestigefyldt Michelin-stjerne, var Jonas Vogelius – kokkeelev på TECHCOLLEGE – i lære i køkkenet. For ham var det ikke nogen overraskelse, at Michelinguiden valgte at give Dragsholm Slot en stjerne: ”Det har ligget i kortene længe”, fortæller han, ”Claus (Henriksen) er en rigtig dygtig chef, der også har en god filosofi omkring maden. Han har kæmpet længe – mere end otte år – for at få den stjerne”.
Jonas var hjemme på selve dagen, så han var ikke med, lige da det blev offentliggjort, at Dragsholm Slot havde fået en stjerne. ”TV Øst havde spurgt om lov til at komme og optage, så de var der”, fortæller han – der dog ikke gik glip af fejringen: ”så var der fest om aftenen – og resten af ugen var der champagne efter service – og en stor fest om lørdagen”. Det er ikke første gang, Jonas Vogelius er i et køkken, der opnår en Michelin-stjerne. Han har tidligere været på Hotel Frederiksminde, der sidste år opnåede at få stjernen (dog efter Jonas var stoppet).
Det er ikke – kun – for at opnå Michelin-stjerner, at Jonas Vogelius valgte at blive kok: ”Jeg elsker at lave mad”, fortæller han, ”jeg kan godt lide at præstere noget ud af ting, som ingen rigtig ved, hvad man skal gøre ved. Alle kan finde ud af at koge en gulerod eller rive den til råkostsalat, men man kan så meget mere. – Ja”, tilføjer han, ”jeg elsker bare at lave mad”.
(Billedet for oven viser Jonas Vogelius ved DM i Skills 2017).