Magnus Skov Nielsen fra Tårs skal dyste til WorldSkills

 

Den 10.-15. september 2024 afholdes WorldSkills, som er verdensmesterskaberne for faglærte i Lyon, Frankrig. Hér stiller Magnus Skov Nielsen op for det danske Skillslandshold, og det er ikke første gang, han stifter bekendtskab med det at stille op i en konkurrence.

Tilbage i april 2024 vandt Magnus guld, da han blev kåret som Danmarks bedste personvognsmekaniker ved DM i Skills. Magnus har valgt at tage en EUD som personvognsmekaniker, og blev udlært i december 2023 hos This Auto i Tårs.

Navn: Magnus Skov Nielsen      

Uddannelse: Personvognsmekaniker

Virksomhed: This Auto v/Mathias Villadsen

Alder: 21 år

By: Tårs

Skole: Techcollege

Hvad tænker du om du skal dyste til WorldSkills?

Magnus: ”Det er meget nervepirrende, men selvfølgelig også spændende. Jeg glæder mig, og er så klar, som jeg kan blive. Man får kun den her mulighed én gang, så man skal prøve det. Da jeg var til DM i Skills og var to minutter inde i opgaven, så fik jeg tunnelsyn, og så bemærker man ikke rigtigt andet. Det sker nok det samme på konkurrencedagene til WorldSkills”.

 

Hvorfor valgte du at blive personvognsvognsmekaniker?

Magnus: ”Da jeg blev 15 år, kunne jeg få en knallert. Og jeg synes, at det var sjovt at skrue i den. Den gik jo i stykker hele tiden, så der skulle skrues noget i den. Jeg havde kigget på uddannelsen som motorcykelmekaniker først fordi jeg går meget op i motorcykler, men der er vist ikke så mange jobmuligheder og så meget at lave, som der er som personvognsmekaniker. Praktisk talt er det nærmest det samme man laver, men der er rigtig gode jobmuligheder som personvognsmekaniker, og der er mangel på os, ud fra hvad jeg kan forstå.

Der er sket meget inden for området, da det udvikler sig konstant. Det er fedt at man kan teste på bilerne, da det kan hjælpe en i den rigtige retning. Modsat tilbage i tiden, hvor man kun havde sin viden til at finde frem til fejlen på. Men man må ikke tro, at bare fordi man sætter en tester på, så siger den, hvad fejlen er. Det er ikke nemt at være mekaniker, og en tester giver dig bare et hint om, hvilken retning, du skal gå. Det er meget fint med det computer”.

Tiden op til WorldSkills

Magnus har trænet hårdt op til konkurrencen under kyndig vejledning fra sin træner, faglærer Jørgen Berthelsen.

Han er spændt på konkurrencedagene, særligt fordi der inden for hans område er et stort fokus på fejlfinding. ”Vi har lige fået bilmodellerne at vide, men kun navne, ingen årgang”. Der er rigtigt meget, der er svært at forestille sig, men Magnus er helt klar, og glæder sig til at rejse sammen med resten af det danske skillslandshold til Lyon.

Magnus får både støtte fra sin familie og virksomheden, som han arbejder for. Han har sin mor, far og lillesøster med, men også hans chef og værkfører følger ham tæt på sidelinjen i Lyon.

Stolt arbejdsplads

Magnus’ arbejdsplads, This Auto v/Mathias Villadsen, siger følgende om ham:

”Det er en kæmpe fornøjelse at have Magnus ansat i virksomheden, for han er en, der brænder meget for faget, og som dykker ned i enkelte komponenter, hvis ikke han forstår det 100%. På grund af hans grundighed, skal han nok med sikkerhed få det lært. Han har en interesse for fremtidens biler indenfor el og hybrid, og det har været fantastisk at se, hvordan Magnus har udviklet sig personligt igennem hele forløbet. Han er blevet meget mere selvsikker og stolt her på arbejdspladsen. Her på arbejdspladsen er vi sikre på, at vejen hertil er en kombination af, at der er mange forskellige biler igennem på jobbet, hvor han har stået i forskellige problematikker, og en skole, hvor niveauet har været tilpas højt”, udtaler indehaver Mathias Villadsen fra This Auto.

Magnus er en frontløber for personvognsmekanikeruddannelsen

”Magnus har fra starten af sin skolegang på Techcollege vist interesse i at deltage i Skills-konkurrencer. Han har altid udmærket sig ved at være ekstremt videns begærlig og hårdtarbejdende. Han har altid haft en grundig tilgang til alle opgaverne, og er bemærkelsesværdig god til at finde løsninger på problemer. Han har ikke et behov for at vise sig frem eller fortælle til højre og venstre, hvor usædvanligt dygtig han er til sit fag. Som han sagde i et interview i motormagasinet ”Jeg gør bare det jeg altid gør”. Han er stolt af sit fag og har en teknisk snilde der gør, at han ofte ser fejlene før alle andre. At have Magnus som repræsentant for personvognsmekaniker-linjen på Techcollege gør mig stolt og glad. Han går på sin egen måde forrest og viser at dygtighed kan opnås uden store armbevægelser, men med hårdt og ihærdigt arbejde med tingene. Det er med stolthed vi sender ham afsted til Lyon”, afslutter uddannelseschef Jakob Tønsberg Pilgaard.


Seneste nyheder

Tobias Kjærgaard Madsen fra Storvorde skal dyste til WorldSkills

03-09-2024

Byggeriets faglærerpris 2024

02-09-2024

Techcollege til WorldSkills 2024

27-08-2024

Vis flere