Oscar Dahl Nielsen fra Aalborg skal dyste til WorldSkills

 

Den 10.-15. september 2024 afholdes verdensmesterskaberne for faglærte, WorldSkills, i Lyon, Frankrig. Hér stiller guldvinder Oscar Dahl Nielsen op for det danske Skillslandshold, og det er ikke første gang, han stifter bekendtskab med det at stille op i en konkurrence.

Tilbage i april 2024 vandt Oscar titlen som Danmarks bedste industritekniker ved DM i Skills, og året før tog han en flot 3. plads. Oscar har valgt at tage en EUX som industritekniker, og blev udlært 30. juni hos SB Stål i Terndrup.

Navn: Oscar Dahl Nielsen      

Uddannelse: Industritekniker

Virksomhed: Nordturn Maskinfabrik

Alder: 21 år

By: Aalborg

Skole: Techcollege

Hvad tænker du om du skal dyste til WorldSkills?

Oscar: ”Jamen, det bliver en helt anden oplevelse end ved DM i Skills. Vores stand er lige så stor, som det telt, vi var i, til DM i Skills i foråret. Der er 1.925 m2 kun til dem, der skal dyste i industritekniker, drejning, og 1.875 m2 til industritekniker, fræs. Vi har en af de største stande dernede. Jeg er et ret stort konkurrencemenneske, så jeg glæder mig”.

Hvorfor valgte du at blive industritekniker?

Oscar: ”Jeg blev industritekniker fordi jeg gerne ville være ingeniør. Jeg overvejede HTX, men det gad jeg ikke, så fandt jeg ud af, at der var noget, der hed en EUX, og så ville jeg være smed. Så kom jeg på grundforløb, men fandt ud af, at smed måske var lidt lettere at have som hobby end at være industritekniker. Det, der tiltalte mig, var, at det var spændende. Der var en tilpas mængde ingeniør og en tilpas mængde håndværker i det, og så valgte jeg, at det var det, jeg ville.

Tiden op til WorldSkills

Efter Oscar blev færdiguddannet, blev han headhuntet af Nordturn Maskinfabrik. Han besøgte dem til en indledende snak, men til at starte med, var han ikke interesseret, da han stræbte efter at komme med til WorldSkills. Men da han fik sit svendebrev i hånden, så skulle der bare ske noget nyt. Så han endte med at besøge Nordturn Maskinfabrik igen, fik jobbet og arbejder der fuld tid i dag. Nordturn Maskinfabrik bakker fuldt ud op om Oscars deltagelse i WorldSkills.

Oscar har sammen med sin træner, True Tylak, brugt meget tid på at træne op til WorldSkills, og de har også brugt en del tid på at forventningsafstemme. De har blandt andet aftalt, at når Oscar skal tale med True, så skal Oscar ikke komme til ham, men True kommer til ham. Oscar supplerer: ”Når jeg er færdig efter en konkurrencedag er det hjem, spise, sove, restituere. Hvis der er noget, jeg er i tvivl om, så øver jeg måske lige lidt på det. Men det er ikke meningen, at vi skal øve, vi skal være friske til dagen efter”. Derudover så har det været en god oplevelse at være en del af et fællesskab. Oscar:  ”Det har være fedt med de forskellige teambuilding-oplevelser, hvor det danske skillslandshold blandt andet har været i svømmehallen samt løbetrænet sammen”.

Oscars styrker er, ifølge ham selv, at han arbejder hurtigt, han er god til at gøre det simpelt – ”keep it stupid simple”, og han opfinder ikke ting undervejs, men formår at holde overblikket på de vigtige ting. Disse styrker vil uden tvivl hjælpe ham, når han skal håndtere konkurrencepresset.

Med sig i Lyon har Oscar sin kæreste, mor og far. De ankommer til Lyon på den sidste konkurrencedag. Oscars mester fra Nordturn Maskinfabrik har også meldt sin ankomst. Så der er masser af opbakning.

Stolt arbejdsplads

Oscars arbejdsplads Nordturn Maskinfabrik siger følgende om ham:

”Vi er hos Nordturn Maskinfabrik naturligvis stolte af Oscars deltagelse i WorldSkills 2024, både på Oscars vegne, men i den grad også på branchens vegne!

Branchen har brug for profiler som Oscar. Han er en fantastisk rollemodel, som både er kompetent på det faglige niveau, men også en på det sociale.

Han går op i faget med liv og sjæl, og der er ingen tvivl om, at det er en hobby og passion, der er blevet til arbejde – Det er jo i sidste ende det vi alle på kryds og tværs stræber efter.

Vi yder fuld opbakning til Oscar og hans deltagelse i WorldSkills, og jeg glæder mig til at komme ned og klappe ham over målstregen i Lyon”, siger direktør Lasse Gadensgaard fra Nordturn Maskinfabrik.

Oscar er en rollemodel for fremtidens industriteknikere

Som uddannelseschef er det med stolthed, at vi sender Oscar afsted til WorldSkills. Det har været en fornøjelse at følge både hans intense træning og hele arbejdet i at promovere sig selv og skabe finansiering i forbindelse med turen. Han har grebet hver en mulighed, og har blandt andet mødt Andreas Mogensen til en snak om kombinationen mellem de teoretiske og faglige uddannelser. Oscar har ligeledes givet Europaminister Marie Bjerre indblik i, hvordan Techcollege integrerer den nyeste teknologi i undervisningen. De udfordringer der er opstået, har ikke slået Oscar ud af kurs. Han har troet på det hele vejen og hans positive tilgang, dedikation og hårde arbejde har gjort, at hans drøm går i opfyldelse. Jeg glæder mig til at følge ham i Lyon, hvor han skal vise den høje kvalitet og faglige dygtighed, som han har udviklet gennem sin uddannelse på Techcollege”, afslutter uddannelseschef Jesper Frydkjær Pedersen.


Seneste nyheder

Danmark vinder VM guld i håndværksfag i 13 år

23-09-2024

Magnus Skov Nielsen fra Tårs skal dyste til WorldSkills

05-09-2024

Tobias Kjærgaard Madsen fra Storvorde skal dyste til WorldSkills

03-09-2024

Vis flere