Man kunne foranlediges til at tro, at man var kommet til at gå forkert, hvis man bevæger sig ind i et af køkkenerne på food-afdelingen på Rørdalsvej i disse dage. Selvom piskerisene bliver svunget og panderne syder som vanligt, så er eleverne lige en smule yngre end normalt.
- Det er fedt. I skolen har vi madkundskab, og det er også sjovt. Men der er slet ikke nok tid til at gøre tingene ordentligt. Vi har måske to timer, men her har vi hele dagen. Det er fedt!
Sådan fortæller Gustav. ’Skolen’ er Stolpedalskolen, hvor han normalt går. Men i denne uge er han elev på sommerskolen på food-afdelingen på TECHCOLLEGE.
- Jeg elsker at lave mad. Især en god brun sovs. Jeg har en mega god opskrift, som jeg har leget lidt med. Jeg synes, det er fedt, at man sådan kan lege med smagene.
Det får han rig mulighed for, når han i løbet af ugen skal igennem forskellige temaer. Onsdag er temaet ’mormor-mad’, og det lugter jo lidt af brun sovs.
- Men det skal vi desværre ikke lave. Men det er egentlig kun fedt nok, for så kan jeg jo lære noget andet.
Cecilie, der til dagligt går på Sct Mariæ Skole, var på teaterskole sidste sommer. Men hendes bedste veninde havde været på sommerskole på food-afdelingen på TECHCOLLEGE, og efter at have hørt om det, var Cecilie selv nødt til at prøve.
- Det er rigtigt hyggeligt. Jeg glæder mig hver morgen til at skulle afsted, fortæller hun.
Indtil videre er der især én ting, hun rigtigt godt kan lide.
- Jeg har lige været i gang med at lave en citronfromage. Jeg ved ikke hvorfor, men det synes jeg var virkelig fedt at lave. Men jeg elsker også at spise det, så det har måske lidt med det at gøre, fortæller hun med et stort smil.
Lort i skovlen og fugle på hovedet
Men det er ikke kun på food-afdelingen, at den står på sommerskole i disse dage. Også på agri-afdelingen er der besøg af elever fra 8.-10. klasse.
- Jeg har været i brobygning herude og synes, det var sjovt. Jeg elsker dyr, men vi har ikke nogen derhjemme, så det er fedt at komme herud og få lov at arbejde med alle mulige forskellige dyr, fortæller Anna fra Skansevejens Skole.
Anna fik derfor overbevist veninden Line om, at det kunne være sjovt, hvis de begge skulle afsted, og sådan blev det så.
- Det er godt nok tidligt at skulle op i sin ferie. Men når man først er kommet i gang, så er det meget sjovt, fortæller Line, mens de to piger er på vej ind for at muge ud hos hestene.
Med en høtyv og en skovl går de friskt til den uden sure miner.
- Det er jo en del af det. Man skal jo både arbejde med heste, køer, krybdyr og fugle. Og slanger! De er sjove at arbejde med, fortæller Anna.
- Nej, det synes jeg altså ikke. Så er det sjovere med fuglene. De sætter sig på ens hoved, tilføjer Line.
Sommerskolerne er en aktivitet under Den Erhvervsfaglige Vej til Succes og er et samarbejde med Aalborg Kommune under ’Aktiv Sommer’. Der er sommerskole på food-afdelingen i uge 26, mens der på agri-afdelingen er hold både i uge 26 og 27.