Tobias Kjærgaard Madsen fra Storvorde skal dyste til WorldSkills

 

Den 10.-15. september 2024 afholdes WorldSkills, som er verdensmesterskaberne i Skills i Lyon, Frankrig. Hér stiller Tobias Kjærgaard Madsen op for det danske Skillslandshold, og det er ikke første gang, han stifter bekendtskab med det at stille op i en konkurrence.

Tilbage i april 2024 vandt Tobias guld, da han blev kåret som Danmarks bedste lastvognsmekaniker ved DM i Skills. Tobias har stået i lære i 3 år, og er udlært til februar 2025. Men først gælder det altså WorldSkills.

Navn: Tobias Kjærgaard Madsen

Uddannelse: Lastvognsmekaniker

Virksomhed: MAN Nordjylland A/S

Alder: 20 år

By: Storvorde

Skole: Techcollege

 

Hvad tænker du om du skal dyste til WorldSkills?

Tobias: ”Man er selvfølgelig nervøs og spændt. Det er noget helt andet end DM i Skills, da alt foregår på engelsk. Der er et helt andet pres, og både det faglige og mentale er i spil”.

 

Hvorfor valgte du at blive lastvognsmekaniker?

Tobias: ”Faktisk stod valget mellem kok og mekaniker, men jeg kan ikke lide fisk. Så derfor tiltalte det mig mere at arbejde med mekanik. Egentlig havde jeg også interesse i uddannelsen personvognsmekaniker, men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg bedre kunne lide at arbejde på lastbiler, da det er større, der er andre problemstillinger, og der er tempo på. Når vi får en bil ind, har vi den i to timer for den skal ud at køre igen fordi det koster penge, når den ikke er ude på landevejen”.

 

Tiden op til WorldSkills

Tobias kender ikke opgaven til WorldSkills, men håber, at det kommer til at handle om fejlfinding på elektriske anlæg. Tobias har ”et godt konkurrencemode”, han er fokuseret og koncentreret på opgaven, han har et stort overblik og er i stand til at planlægge opgaven.

Tobias er op til WorldSkills blevet trænet af svend Torben Dahl og faglærer Aksel Lyng Thørholm, og det har været rigtigt godt at møde de andre fra det danske Skillslandshold, hvor de blandt andet er blevet vejledt i ordentlig kost og mental træning. ”Imens konkurrencen står på, skal man være meget ”på”, og når konkurrencedagen er slut, så er der et mål: Spise, sove og restituere”, siger Tobias.

Tobias rejser til Lyon med hele det danske Skillslandshold, men han har også sin familie med. Både hans mor, far og storebror har booket billetter til Lyon, og man er slet ikke i tvivl om, at det glæder Tobias, at familien er med og hepper på sidelinjen.

 

Stolt arbejdsplads

Tobias’ arbejdsplads MAN Nordjylland A/S siger følgende om ham:

”For det første er vi jo megastolte over at have en lærling med. Tobias er utrolig dygtig og vellidt blandt kolleger og kunder, hvilket også gør, at han skal fortsætte her, når han er udlært. Vi håber, at hans deltagelse vil medføre, at der er flere unge mennesker, der får øjnene op for, at det er fedt at være lastbilmekaniker”, udtaler værkstedschef Morten Sørup fra MAN Nordjylland A/S.

 

Tobias er et forbillede for fremtidige lastvognsmekanikere

”Tobias har fundet sit kald i lastvognsmekaniker-verdenen. Allerede på grundforløbet fik Tobias en mindre udmærkelse fordi han ikke havde et eneste minuts fravær. Han elsker faget og bruger usædvanligt meget tid på at dygtiggøre sig. Han vil meget hellere have tingene gjort ordentligt i stedet for hurtigt. Ved en af de seneste opgaver fandt han f.eks. en fejl på køretøjet, som faglæreren ikke var klar over. Han er altid smilende og imødekommende, og vil gerne fortælle om sit fag. Der er en aura af ro og selvsikkerhed omkring Tobias. Noget som også smitter af på menneskerne omkring ham. Lastvognsmekaniker-uddannelsen har brug for flere elever og brug for endnu flere som finder interesse i faget. Her er Tobias en fremragende ambassadør, som gerne fortæller om, hvor fedt det er at blive lastvognsmekaniker, og hvor teknisk krævende et fag det faktisk er, men også hvor interessant det er”, afslutter uddannelseschef Jakob Tønsberg Pilgaard.

 


Seneste nyheder

Magnus Skov Nielsen fra Tårs skal dyste til WorldSkills

05-09-2024

Byggeriets faglærerpris 2024

02-09-2024

Techcollege til WorldSkills 2024

27-08-2024

Vis flere