Young Chef er mere end bare en konkurrence for unge kokke og tjenere.
To kokke og en tjener udgør et hold, der sammen skal imponere en række dommere med både menu, tilberedning og - selvfølgelig - servering. Dertil mocktails - altså, cocktails uden alkohol - en fin osteanretning og andet, der normalt hører sig til en god oplevelse, når man besøger en fin restaurant med dygtige kokke og tjenere.
Men fokus er dog på samarbejdet kokkene og tjenerne imellem. Som når tjeneren skal flambere en del af desserten, hvorfor kokkene må træde til og servere tallerkenerne til de syv gæster. Med fire dommer-serveringer og en skuetallerken giver det 12 serveringer i alt, som kokkene skal for- og tilberede.
Heldigvis uddanner vi her på TECHCOLLEGE både dygtige kokke og tjenere. Faktisk så dygtige, at det umådeligt stærke hold, vi sendte til dette års Young Chef-konkurrence, tog sejren foran de fire konkurrerende hold fra henholdsvis Hotel- & Restaurantskolen, ZBC, Kold College og College365.
Så et stort tillykke til:
Kokkeelev Cecilie Bunk Pedersen, der til daglig er i lære på Ruths Hotel.
Kokkeelev Elisabth Madsen, der til daglig er i lære på Musikkens Spisehus.
Tjenerelev Per Poulsen Tougaard, der til daglig er i lære på Comwell Hvide Hus.
Kokkene havde til dagen skabt en menu bestående af blandt andet svampesuppe med quinoa, pocheret vagtelæg med sprøde quinoaflager, helstegt kalvekam, friteret palmekål, kartoffelsoufle og en dessert bestående af blandt andet en is baseret på Arla Unikas Loke-ost med hvid chokolademousse, æblekompot og en bund af kanelmørdej.
Ja, menuen var meget længere, men maven begynder jo helt at knurre af at skrive det hele ned...