Den gode læreplads

 

Når din søn/datter er optaget på TECHCOLLEGE, skal han/hun i løbet af det første år på skolen finde en læreplads. Her handler det om at være fokuseret og vedholdende, for der er rift om virksomhederne.

På TECHCOLLEGE arbejder vi hele tiden på at finde nye og gode lærepladser til vores elever. Vi har et godt samarbejde med erhvervslivet i Nordjylland, og vi er stolte af de virksomheder, vi arbejder sammen med. Sidste år vandt en af vores samarbejdsvirksomheder endda den landsdækkende konkurrence Årets Læreplads 2017

 

Selve uddannelsesaftalen

I langt de fleste tilfælde, er uddannelsesaftalen mellem elev og virksomhed gældende fra den underskrives og indtil uddannelsen er gennemført. Hvis man som elev ikke kan finde en læreplads, kan man på flere af uddannelserne komme i skolepraktik. Det gælder de uddannelser, hvor der er uddannelsesgaranti. Desuden tilbyder vi en lang række fordelsuddannelser. Det er uddannelser, hvor brancherne har lovet at tage de lærlinge, der kommer, og hvor der er efterspørgsel på arbejdskraft.

På TECHCOLLEGE hjælper vi de unge med at finde en læreplads, og arbejder hele tiden for at så mange som muligt kommer i lære.

 

Ny Mesterlære

Måske kender du betydningen af Mesterlære, som den var engang. Siden er ordningen blevet ændret lidt og kaldes nu Ny Mesterlære. Et langt stykke hen af vejen er det det samme.

Man starter i lære i en virksomhed, før man begynder på sin uddannelse på skolen. I stedet for at tage grundforløbet på skolen, er man ude i virksomheden. Når mester i samarbejde med TECHCOLLEGE vurderer, at man er klar til at starte på hovedforløbet, skal man til en praktisk prøve, der skal bestås for at give adgang til hovedforløbet på skolen. Herefter følger man den almindelige skolegang med hovedforløb på skolen og praktik i virksomheden. 

Hvis du har spørgsmål til selve uddannelsesaftalen kan du ringe til vores praktikcenter på 7250 5775.

 

Den gode ansøgning

Det kan være svært at sælge sig selv over for en virksomhed, når man kun lige er begyndt på sin uddannelse, og måske ikke har prøvet at ansøge om et job før. Ligesom når man søger job som udlært, gælder det om at bruge alle tricks i forsøget på at få drømmepraktikken.

Her har vi et par tips til den gode ansøgning, så du kan hjælpe din datter/søn: 

  • Skriv kort og præcist hvem man er, og hvad man kan bidrage med i den specifikke virksomhed. 
  • Går man på en kreativ uddannelse handler det selvfølgelig om at lave en ansøgning, der afspejler de evner man har, inden for eksempelvis grafisk design. 
  • Ansøgningen skal ikke fylde mere end en enkelt A4-side. 
  • Vedhæft et anstændigt billede på ansøgningen. 
  • Vedhæft desuden et CV, der beskriver hvad man før har foretaget sig af frivilligt arbejde, andre jobs, fritidsaktiviteter og så videre.

Ligesom i de gode gamle dage, er der fortsat mange mestre især i mindre virksomheder, der sætter pris på at modtage en fysisk ansøgning i hånden. Overbevis derfor din datter/søn om at springe på cyklen og uddele sine ansøgninger selv, så han/hun møder mester og ser hende i øjnene - måske klikker de godt sammen, og så er dit barn nemmere at huske, når mester skal vælge mellem mange ansøgere.

Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til ansøgningen eller uddannelsesaftalen. 

Held og lykke!