Uddannelsesparathedsvurdering

Allerede i 8. klasse skal dit barn vurderes uddannelsesparat for første gang. Fremover er det nemlig sådan, at grundskolen i samarbejde med UU skal vurdere elever i 8., 9. og 10. klasse uddannelsesparate to gange om året: den 1. december og den 1. juni.

Det er dig som forælder, der i samarbejde med dit barn, skal beslutte, om vurderingen skal gælde for en 3-årig gymnasial eksamen (HHX, STX eller HTX), en 2-årig gymnasial eksamen (HF eller studenterkursus) eller en erhvervsuddannelse (EUD eller EUX).

Vurderingen tager udgangspunkt i dit barns sociale, faglige og praksisfaglige forudsætninger.
Det er dit barns lærere, der vurderer, hvorvidt dit barn er uddannelsesparat til den uddannelsestype, I har valgt. 

 

Lyt til dit barns interesser, når I sætter krydset

Tre år på skolebænken kan være lang tid for en aktiv teenager. Men der er heldigvis andre måder at blive student på nu om dage, og for nogle er en studentereksamen bare ikke det rigtige valg. Det kan være, at man brænder mest for at arbejde med sine hænder - eller måske både hoved og hænder.

TECHCOLLEGE har mere end 30 erhvervuddannelser og 18 forskellige EUX-uddannelser – så næsten ligegyldigt hvilken interesse dit barn har, kan den være en del af en erhvervsuddannelse eller kombineres med en studentereksamen.

Pluk øjenbryn og få en studentereksamen

Pas dyr og få en studentereksamen

Rod med biler og få en studentereksamen

Steg frikadeller og få en studentereksamen

Pynt kager og få en studentereksamen

Nørd med computere og få en studentereksamen

Og så videre og så videre…