Bager og konditor med EUX

 

Om uddannelsen bager og konditor med EUX

Varighed: 4 år og 6 måneder

Sted: På denne fagretning skal du modtage undervisning på følgende afdelinger:
- Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg (Køkkener/bageri) 
- Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg (teorilokaler til gymnasiefagene)
Du vil naturligvis modtage tydelig information om, hvor du skal møde henne de forskellige dage.

Uddannelsen er delt op i to meget forskellige dele. Ca. halvdelen af uddannelsen er praktisk, hvor du er i lære i et bageri og lærer, hvordan man arbejder med faget i virkeligheden. 

Den anden halvdel foregår på TECHCOLLEGE. Her skal du både have gymnasiefag på skolebænken, men også værkstedsfag, hvor du fx lærer at vurdere råvarer og planlægge produktionen i bageriet.

 

Det lærer du som bager og konditor med EUX

Her kan du se eksempler på fag, man har på bager og konditoruddannelsen med EUX:

Erhvervsfag (E-fag):

  • Varekundskab
  • Salg og service
  • Produktudvikling
  • Egenkontrol
  • Brødproduktion
  • Kransekager og tørkager
  • Rullede deje
  • Flødekager og lagkager
  • Dessertproduktion

Gymnasiefag (X-fag):

GF1

  • Dansk C
  • Engelsk C
  • Samfundsfag C

GF2

  • Matematik C
  • Fysik C
  • Kemi C

Hovedforløb

  • Dansk A
  • Matematik A
  • Teknikfag B, Proces, levnedsmiddel og sundhed
  • Kemi B
  • Engelsk B
  • Fysik B
  • Erhvervsområde

Se mere om indholdet af bager og konditoruddannelsen med EUX i vores lokale undervisningsplaner.

Adgangskrav og tilmelding

Bager og konditoruddannelsen med EUX hører under hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser. Begynder du direkte efter folkeskolen (9. eller 10. klasse), skal du vælge en fagretning på grundforløb 1. Her vil det være oplagt at vælge Mad og oplevelser.

Videreuddannelse for bager og konditor med EUX

Når du er færdig som bager og konditor med EUX, kan du søge både faglært arbejde eller begynde på en videregående uddannelse. Du kan også læse til procesteknolog eller serviceøkonom.

Kontakt

Har du spørgsmål til uddannelsen som bager og konditor med EUX, er du velkommen til at hive fat i vejlederen.
Anette Kjær Kristensen
Uddannelsesvejleder
Anne-Mette Due
SPS-vejleder og underviser
Gitte Christensen
Uddannelsessekretær
Louise Christensen
Uddannelsessekretær

Start på bager og konditor-EUX nu

Bliv en del af det næste hold

Lærere på bager og konditor-EUX

Even Falk Magnussen
Gymnasielærer
Joakim Bloch
Gymnasielærer
Martin Carlsen
Gymnasielærer
Mikkel Poulsen Rydborg
Gymnasielærer
Simon Tankred Karkov Schmidt
Gymnasielærer

Ledelsen

Thomas Egebro Adler Wiuff
Uddannelseschef