Om uddannelsen bager og konditor med EUX
Varighed: 4 år og 6 måneder
Sted: På denne fagretning skal du modtage undervisning på følgende afdelinger:
- Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg (Køkkener/bageri)
- Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg (teorilokaler til gymnasiefagene)
Du vil naturligvis modtage tydelig information om, hvor du skal møde henne de forskellige dage.
Uddannelsen er delt op i to meget forskellige dele. Ca. halvdelen af uddannelsen er praktisk, hvor du er i lære i et bageri og lærer, hvordan man arbejder med faget i virkeligheden.
Den anden halvdel foregår på TECHCOLLEGE. Her skal du både have gymnasiefag på skolebænken, men også værkstedsfag, hvor du fx lærer at vurdere råvarer og planlægge produktionen i bageriet.
*På Techcollege tilbyder vi kun grundforløbet til konditoruddannelsen. Hovedforløbet skal gennemføres på en anden skole.
For Bager kan både grundforløbet og hovedforløbet tages på Techcollege.
Det lærer du som bager og konditor med EUX
Her kan du se eksempler på fag, man har på bager og konditoruddannelsen med EUX:
Erhvervsfag (E-fag):
- Varekundskab
- Salg og service
- Produktudvikling
- Egenkontrol
- Brødproduktion
- Kransekager og tørkager
- Rullede deje
- Flødekager og lagkager
- Dessertproduktion
Gymnasiefag (X-fag):
GF1
- Dansk C
- Engelsk C
- Samfundsfag C
GF2
- Matematik C
- Fysik C
- Kemi C
Hovedforløb
- Dansk A
- Matematik A
- Teknikfag B, Proces, levnedsmiddel og sundhed
- Kemi B
- Engelsk B
- Fysik B
- Erhvervsområde
Se mere om indholdet af bager og konditoruddannelsen med EUX i vores lokale undervisningsplaner.
Adgangskrav og tilmelding
Bager og konditoruddannelsen med EUX hører under hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser. Begynder du direkte efter folkeskolen (9. eller 10. klasse), skal du vælge en fagretning på grundforløb 1. Her vil det være oplagt at vælge Mad og oplevelser.
Videreuddannelse for bager og konditor med EUX
Når du er færdig som bager og konditor med EUX, kan du søge både faglært arbejde eller begynde på en videregående uddannelse. Du kan også læse til procesteknolog eller serviceøkonom.
Kontakt
Start på bager og konditor-EUX nu
Bliv en del af det næste hold