Søg

Datatekniker-EUX

Datatekniker-EUX-uddannelsen er en erhvervsuddannelse, hvor du samtidig får gymnasiefag. Du skal både lære de praktiske og teoretiske færdigheder som datatekniker og have boglige fag. Det kræver øvelse, og det kræver, at du tør tænke selv og tage ansvar. Allerede fra starten er der praktisk arbejde og du begynder at lære at koble håndværk med teori for at skabe de bedste resultater. I løbet af uddannelsen arbejder du i en virksomhed, hvor kolleger og kunder ønsker godt samarbejde og gode løsninger fra dig.

De boglige fag i datatekniker-EUX giver dig mulighed for at læse videre bagefter, men det gør dig faktisk også til en bedre datatekniker. Og det er uanset om du vælger at blive datatekniker med speciale i infrastruktur eller programmering. Du har lidt mindre praktik under din uddannelse, men til gengæld bliver du bedre til bl.a. fysik, matematik og dansk og fagene er tilrettelagt så det er relevante for dig som datatekniker. 

Det er vigtigt, at du har hænderne skruet rigtigt på, hvis du vil tage en EUX. Du har kortere praktik end andre datateknikere, men du skal nå at lære det samme. Det er også vigtigt at hovedet er skruet rigtigt på, for gymnasiefagene er på lige så højt niveau, som på STX. Og du skal nå det hele mens du er i gang med at lære datateknikerfaget.

Når du er udlært, står du med nogle kompetencer, der er mangel på. Derfor har du rigtig gode muligheder for at få job og tjene penge. Du kan gå direkte ud og få et job som datatekniker, eller du kan læse videre med det samme. Du kan også bare starte med det ene, og så skifte til det andet senere. Du har flere muligheder med en EUX.


 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang