Varighed: Uddannelsen til gastronom varer 4 år og 3 måneder med specialet smørrebrød og catering, men 4 år og 9 måneder med kokkespecialet.
Sted: På denne fagretning skal du modtage undervisning på følgende afdelinger:
- Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg (Køkkener)
- Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg (teorilokaler til gymnasiefagene)
Du vil naturligvis modtage tydelig information om, hvor du skal møde henne de forskellige dage.
Uddannelsen er delt op i to meget forskellige dele. Ca. halvdelen af uddannelsen er praktisk, hvor du er i lære i et køkken eller i skolepraktik. Oplæringen er lønnet arbejde med 37 timer om ugen og her lærer du hvordan man arbejder i et køkken, en kantine, en restaurant eller hvor du nu har fundet læreplads. Du lærer om arbejdstempo og -flow og oplever hvordan virkeligheden som gastronom er.
Den anden halvdel af uddannelsestiden foregår på TECHCOLLEGE. Her skal du både have gymnasiefag på skolebænken, men også værkstedsfag, hvor du fx lærer om drikkevarer, hvordan man sammensætter en menu og hvordan maden anrettes på en tallerken.
Du kan vælge mellem to specialer når du tager EUX. Kok og smørrebrød og catering.
Her kan du se eksempler på fag, man har på gastronomuddannelsen med EUX:
Erhvervsfag (E-fag):
Gymnasiefag (X-fag):
GF1
GF2
Hovedforløb
Du kan se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner.
- Min plan er på et tidspunkt at kunne åbne mit eget sted i Frederikshavn eller Aalborg.
I løbet af grundforløbet er vi meget i køkkenet, men vi er også ved bagerne, slagterne og tjenerne. Det er ret spændende, og hos slagterne lærer vi for eksempel en masse om udskæringer, og hos tjenerne lærer vi meget om, hvordan man skal være over for sine gæster. Hvis jeg åbner mit eget sted, så er det nok meget godt at vide lidt om den slags også.
Jeg har valgt at tage uddannelsen som EUX for at få studenterhuen med, hvis jeg nu på et tidspunkt finder på, at jeg gerne vil læse videre eller bliver træt af at være kok.
Gastronomuddannelsen med EUX hører under hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser.Vil du begynde direkte efter folkeskolen, skal du vælge en fagretning på grundforløb 1. Her vil det være oplagt at vælge Mad og oplevelser.
Som uddannet gastronom med EUX kan du tage et faglært job eller starte på en videregående uddannelse. Du kan også videreuddanne dig til bl.a. procesteknolog eller serviceøkonom.
Begynd på det næste hold