Søg

Gastronom med EUX

Kort fortalt om gastronom med EUX

Uddannelsen varer 4 år og 2 måneder med specialet smørrebrød og catering, men 4 år og 9 måneder med kokkespecialet.

Uddannelsen er delt op i to meget forskellige dele. Ca. halvdelen af uddannelsen er praktisk, hvor du er i lære i et køkken eller i skolepraktik. Praktikken er lønnet arbejde med 37 timer om ugen og her lærer du hvordan man arbejder i et køkken, en kantine, en restaurant eller hvor du nu har fundet læreplads. Du lærer om arbejdstempo og -flow og oplever hvordan virkeligheden som gastronom er.

Den anden halvdel af uddannelsestiden foregår på TECHCOLLEGE. Her skal du både have gymnasiefag på skolebænken, men også værkstedsfag, hvor du fx lærer om drikkevarer, hvordan man sammensætter en menu og hvordan maden anrettes på en tallerken. 

Du kan vælge mellem to specialer når du tager EUX. Kok og smørrebrød og catering.

Her kan du se eksempler på fag, man har på gastronomuddannelsen med EUX:

EUD-fag:

  • Salg og service
  • Innovation og iværksætteri
  • Ernæringslære
  • Køkkenpraktik
  • Regning og kalkulation
  • Varekundskab
  • Arbejdsmiljø
  • Produktudvikling
  • Diætetik
  • Kreativ tallerkenanretning
  • Menulære med drikkevarer

Gymnasiefag:

  • Dansk A
  • Matematik B
  • Engelsk B
  • Fysik B
  • Kemi B
  • Teknikfag B, Proces, levnedsmiddel og sundhed
  • Samfundsfag C
  • et valgfag

Næste hold starter til januar

Tilmeld dig vores uddannelser

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang

Seneste nyt

TECHCOLLEGE har - selvfølgelig - landets bedste kokke- og tjenerelever

  1. Øster Uttrup Vej
  2. Sigrid Undsets Vej
  3. Teglværket