Søg

Lastvognsmekaniker og erhvervsfaglig student

Erhvervsfaglig student og lastvognsmekaniker 

EUX-lastvognsmekaniker er en erhvervsfaglig studentereksamen, og den giver dig det bedste fra to verdener. Du bliver faglært lastvognsmekaniker og kan tage et job f.eks. på et værksted. Samtidig kan du også søge ind på en videregående uddannelse lige som alle andre studenter. Du kan også gøre begge dele: Tage et arbejde og samle mere erfaring, inden du så vælger at videreuddanne dig.

Håndværket som lastvognsmekaniker lærer du på skolen med teori-undervisning og med praktiske øvelser i værksteder. Du får også praktisk erfaring fra en virksomhed, hvor du lærer, mens du arbejder sammen med erfarne mekanikere.

Du går også på skole og lærer de fag på A-, B- og C-niveau, der udgør en studentereksamen. Det er faktisk det helt unikke ved EUX, at du får en blanding mellem det boglige og det praktiske. Du får ikke mest teori, som hvis du tager en traditionel studentereksamen, og du får heller ikke mest praktik, som hvis du tager en almindelig lastvognsmekaniker-uddannelse. Du får begge dele. Og dermed får du også nogle fordele i dit fremtidige arbejds- og/eller studieliv.

Der er masser af lektier i gymnasiefagene - du skal f.eks. nå A-niveau selv om du samtidig skal lære mekanikerfaget. Og på EUX får du lidt mindre praktik end en almindelig lastvognsmekaniker-elev, så du skal hænge i og være lærenem. Til gengæld kan du bruge de høje niveauer i matematik, fysik og andre fag i dit arbejde som lastvognsmekaniker. Lige som de erfaringer, du får som lastvognsmekaniker, kan bruges, hvis du læser videre inden for området – f.eks. ingeniør eller andre fag med motorer.

EUX helgarderer dig - du får flere muligheder.

 

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang