Gastronom med EUX

 

Om gastronomuddannelsens forløb med EUX

Uddannelsen til gastronom varer 4 år og 3 måneder med specialet smørrebrød og catering, men 4 år og 9 måneder med kokkespecialet.

Uddannelsen er delt op i to meget forskellige dele. Ca. halvdelen af uddannelsen er praktisk, hvor du er i lære i et køkken eller i skolepraktik. Praktikken er lønnet arbejde med 37 timer om ugen og her lærer du hvordan man arbejder i et køkken, en kantine, en restaurant eller hvor du nu har fundet læreplads. Du lærer om arbejdstempo og -flow og oplever hvordan virkeligheden som gastronom er.

Den anden halvdel af uddannelsestiden foregår på TECHCOLLEGE. Her skal du både have gymnasiefag på skolebænken, men også værkstedsfag, hvor du fx lærer om drikkevarer, hvordan man sammensætter en menu og hvordan maden anrettes på en tallerken. 

Du kan vælge mellem to specialer når du tager EUX. Kok og smørrebrød og catering.

 

Det lærer du som gastronom med EUX

Her kan du se eksempler på fag, man har på gastronomuddannelsen med EUX:

EUD-fag:

  • Salg og service
  • Innovation og iværksætteri
  • Ernæringslære
  • Køkkenpraktik
  • Regning og kalkulation
  • Varekundskab
  • Arbejdsmiljø
  • Produktudvikling
  • Diætetik
  • Kreativ tallerkenanretning
  • Menulære med drikkevarer

Gymnasiefag:

  • Dansk A
  • Matematik B
  • Engelsk B
  • Fysik B
  • Kemi B
  • Teknikfag B, Proces, levnedsmiddel og sundhed
  • Samfundsfag C
  • et valgfag

Du kan se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner.

Adgangskrav og tilmelding

Gastronomuddannelsen med EUX hører under hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser.Vil du begynde direkte efter folkeskolen, skal du vælge en fagretning på grundforløb 1. Her vil det være oplagt at vælge Mad og oplevelser.

Videreuddannelse for gastronomer med EUX

Som uddannet gastronom med EUX kan du tage et faglært job eller starte på en videregående uddannelse. Du kan også videreuddanne dig til bl.a. procesteknolog eller serviceøkonom.

Se mere om dine muligheder på ug.dk

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen som gastronom med EUX, er du velkommen til at ringe eller skrive til os.
Jens Oluf Bundgaard
Uddannelses- og erhvervsvejleder

Start nu

Begynd på det næste hold

Lærere på gastronom-EUX

Christian Grynnerup Drachmann
Faglærer
David Dahl Madsen
Faglærer
Helle Kiel-Jensen
Faglærer
Lise Holmgaard
Faglærer

Ja-hat og positive briller er fundet frem

Der er stor forskel på at sidde bag ved en computer og stå i et køkken. Men faglærerne på gastronom-uddannelsen har valgt at tage grydeskeen i den anden hånd og ser positivt på muligheden for at få mere digitalisering ind i undervisningen.

Ledelsen

Mikkel Drejer Raunslund
Uddannelseschef for EUX
Kaspar Dalsgaard Kristensen
Uddannelsesleder
Heinrich Christiansen
Uddannelseschef for Food