Om gastronomuddannelsens forløb med EUX
Varighed: Uddannelsen til gastronom varer 4 år og 3 måneder med specialet smørrebrød og catering, men 4 år og 9 måneder med kokkespecialet.
Sted: På denne fagretning skal du modtage undervisning på følgende afdelinger:
- Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg (Køkkener) Læs om afdelingen.
- Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg (teorilokaler til gymnasiefagene)
Du vil naturligvis modtage tydelig information om, hvor du skal møde henne de forskellige dage.
Uddannelsen er delt op i to meget forskellige dele. Ca. halvdelen af uddannelsen er praktisk, hvor du er i lære i et køkken eller i skolepraktik. Praktikken er lønnet arbejde med 37 timer om ugen og her lærer du hvordan man arbejder i et køkken, en kantine, en restaurant eller hvor du nu har fundet læreplads. Du lærer om arbejdstempo og -flow og oplever hvordan virkeligheden som gastronom er.
Den anden halvdel af uddannelsestiden foregår på TECHCOLLEGE. Her skal du både have gymnasiefag på skolebænken, men også værkstedsfag, hvor du fx lærer om drikkevarer, hvordan man sammensætter en menu og hvordan maden anrettes på en tallerken.
Du kan vælge mellem to specialer når du tager EUX. Kok og smørrebrød og catering.
Det lærer du som gastronom med EUX
Her kan du se eksempler på fag, man har på gastronomuddannelsen med EUX:
EUD-fag:
- Salg og service
- Innovation og iværksætteri
- Ernæringslære
- Køkkenpraktik
- Regning og kalkulation
- Varekundskab
- Arbejdsmiljø
- Produktudvikling
- Diætetik
- Kreativ tallerkenanretning
- Menulære med drikkevarer
Gymnasiefag:
- Dansk A
- Matematik B
- Engelsk B
- Fysik B
- Kemi B
- Teknikfag B, Proces, levnedsmiddel og sundhed
- Samfundsfag C
- et valgfag
Du kan se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner.