Søg

Ernæringsassistent

Bliv madhåndværker og ekspert i sund mad

Lær hvordan du sammensætter og producerer en sund og ernæringsrigtig kost til raske og syge, børn og ældre, elitesportsudøvere, mennesker med diagnoser, overvægt eller allergener. Et godt måltid skal ikke bare være sundt og smage godt, det skal skabe glæde og hygge, så du lærer også at anrette maden, så den ser lækker og indbydende ud.

 

  • Lær at lave den gode hverdagsmad, der matcher forskellige målgruppers ernæringsmæssige behov og kulinariske forventninger.

 

  • Lær at ernæringsforbedre klassiske hverdagsretter, så de bliver sundere og grønnere og med masser af velsmag.

 

  • Få viden om fedt, kulhydrat- og proteinindhold, sæson og miljø, og lær at tage hensyn til diæter, allergier og intolerancer i måltider.

 

  • Lær om bæredygtighed og om at strække madbudgettet ved at være prisbevidst, undgå madspild og bruge sæsonaktuelle råvarer.

 

  • Lær om råvarer, indkøb, tilberedning, tilsmagning og opbevaring af mad

 

  • Lær om gode produktionsmetoder, hygiejne og portionsstørrelser

 

Ernæringsassistentuddannelsen er for dig som er ansvarlig og kvalitetsbevidst og som sætter en ære i at lære at lave sund, indbydende og ernæringsrigtig mad til mennesker og lære grundprincipperne ved det gode måltid. I dit arbejde kommer du tæt på de mennesker, du laver maden til. Derfor er det vigtigt, at du har lyst til at have kontakt med andre er venlig og imødekommende og læser og taler godt dansk.

Som ernæringsassistent arbejder du i kantiner, hospitaler, plejecentre, fængsler, kaserner, højskoler, julemærkehjem, folkeskoler, vuggestuer og fitnesscentre. Mulighederne er mange. Du kan også bruge uddannelsen som et springbræt til at læse videre som procesteknolog eller professionsbachelor i fx Ledelse og fødevarer eller Sundhedsfremme og diætetik.

Bitten Steenfat Riis og Helle Vibeke Madsen er gennemgående undervisere. Bitten er ernæringsassistent og økonoma og Helle er smørrebrødsjomfru. Herudover trækkes på de mange andre fagligheder vi har på skolen, fx gastronom (sensorik), gourmetslagter (udskæring), brød og desserter (bager og konditor), råvarekendskab (landmand), kostens indvirkning på huden (kosmetiker) osv.

 

profileimage
Bitten Steenfat Riis
Faglærer
Bitten Steenfat er den gennemgående underviser. Hun er uddannet ernæringsassistent og økonoma, og hun har arbejdet i både store og små køkkener i Danmark, London, Australien og New Zealand. Hun er ekspert i sund mad og i mad som medicin samt i at lave ernæringsrigtig mad til forskellige målgrupper inden for budget.;
profileimage
Helle Vibeke Madsen
Faglærer
+45 2526 6371
Helle Vibeke Madsen er en af landets dygtigste og mest innovative smørrebrødsjomfruer med stor erfaring i restaurant-, café- og kantinekøkkener, ligesom hun har arbejdet som smørrebrødschef til søs på internationale krydstogsskibe. Hendes speciale er kolde og lune retter fremstillet af sæsonaktuelle råvarer med fokus på ernæring, bæredygtighed og råvareudnyttelse.;

 

 

 

Her kan du læse, hvorfor Niels Peter Sebbelin er i lære som ernæringsassistent:

Niels Peter er i lære som ernæringsassistent eller køkkenassistent. En uddannelse om mad og ernæring 

Jeg vil gøre unge interesseret i mad

– De sidste fem år har jeg været interesseret i køkkenfaget. Jeg har arbejdet i køkkenet på et bowlingcenter, en produktionsskole og en sommerhøjskole. Og så var min lillesøster i gang med uddannelsen til ernæringsassistent, så nu skulle det være – nu skulle jeg have en uddannelse. Jeg ville ikke være kok; det er for stresset for mig. Som ernæringsassistent ved jeg på forhånd hvilken mad jeg skal lave og til hvem. Du arbejder med store portioner over en hel dag i et storkøkken.

Netop det med at jeg skal vide meget om sundhed og energiberegning tiltaler mig ved uddannelsen. Hvor sundt og usundt er det vi spiser? Det har jeg stor interesse for. Og så kan jeg være med til at gøre folk glade. Mht. fremtiden har jeg tænkt mest på at blive køkkenchef på en højskole eller efterskole om 5-10 år når jeg har fået stort kendskab til faget. Jeg kan godt lide at arbejde med unge og lære andre mennesker ting jeg kan.

 

Du kan stadig nå at starte til august

Se hvilke uddannelser, der er ledige pladser på

Tag praktik i udlandet

Få international erfaring, kompetence og en oplevelse for livet

Elever fra Food træner til DM i Skills

Cater, Smørrebrødsjomfru, kok og tjenere skal til DM i Skills 16

16 fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!

  1. Rørdalsvej