Tjener

 

Uddannelsesstart og tilmeldingsfrist

Startdato 08.08.22 (ansøgningsfrist: 24.07.22)
Startdato 10.10.22 (ansøgningsfrist: 25.09.22)
Startdato 13.01.23 (ansøgningsfrist: 01.01.23)
Startdato 17.04.23 (ansøgningsfrist: 02.04.23)

Som tjener er det din primære opgave at give dine gæster en god oplevelse. Du har valgt den perfekte pynt til bordet, og du guider gæsterne til at vælge den rigtige vin til maden. Du er opmærksom, har overblik og kender restaurantens menu og drikkevarer, så du kan fortælle om ingredienser, druesorter og oplagte tilvalg.

Start som tjenerelev

Tjeneruddannelsens varighed:
Maks. 4 år. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden også 4 år.

Sted:
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg. 

Hvad lærer du som tjenerelev?

Alle ved, at tjenere serverer mad og drikkevarer. Og det er også rigtigt – men det er langt fra alt, hvad du skal kunne. En ting er at bringe mad fra et køkken til et spisebord, noget andet er at arbejde som professionel tjener. For at kunne vejlede kunder professionelt skal du fx have faglig viden om gastronomi, kunne rådgive om drikkevarer, sammensætte menuer og svare på gæsternes spørgsmål. Det lærer du alt sammen på tjeneruddannelsen.

På uddannelsen lærer du også korrekt serveringsteknik, så du kan arbejde effektivt og samtidig bruge kroppen rigtigt, og du lærer de forskellige former for serveringsopgaver at kende. Du lærer at dække borde til forskellige typer retter og drikkevarer, at servere for store selskaber, modtage gæster, tage imod bestillinger og afregne. På skolen øver du dig i tjenerfaget i vores restauranter og køkkener, men du får også almindelig klasseundervisning hvor du lærer den nødvendige teori.

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på tjeneruddannelsen:

  • Psykologi
  • Naturfag
  • Dansk
  • Engelsk
  • Salg og marketing
  • Værtskab og helhedsforståelse
  • Konference- og selskabsservering
  • Turistlære
  • Raffineret tilberedning ved bordet 
  • Salg og service
  • Iværksætteri
  • Branchelære
  • Arbejdsmiljø
  • Menulære
  • Gastronomi
  • Drikkevarer
  • Fransk fagsprog
  • Engelsk fagsprog
  • Servering
  • Praktisk tjenerarbejde
  • Bar og barista

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner

Hvis det er mere end et halvt år siden, du gik ud af folkeskolen, kan du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på tjeneruddannelsen fire gange om året.

- Vi bliver jo alligevel konstant vurderet og bedømt

Som tjener er man vant til at blive bedømt og vurderet hver dag - bare af kunder i stedet for dommere. Derfor er Laura Buus Zacho og Josefine Frøkjær-Jensen overhovedet ikke nervøs for at skulle præstere til konkurrencer. Men det betyder ikke, at de ikke øver sig. Tværtimod.

Videreuddannelse efter tjeneruddannelsen

Du kan som færdiguddannet tjener videreuddanne dig til fx serviceøkonom. 

Adgangskrav og tilmelding

Du kan læse meget mere om specifikke adgangskrav og tilmelding til tjeneruddannelsen lige her.

Snak med en vejleder

Du kan stille spørgsmål om tjeneruddannelsen til vores vejleder eller lærepladskonsulent.
Pia Mossing Thomsen
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Tanja Holland Hattel
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Henry Purkær
Lærepladskonsulent
Jannie Poulsen
Uddannelsessekretær
Mette Dahl Sørensen
Uddannelsessekretær

Lærere på tjener

Helle Schaltz-Andersen
Faglærer
Lene Slej Pedersen
Faglærer
Stig Bjørn Olesen
Faglærer
Thomas Riis
Faglærer

TECHCOLLEGE fejrede en flot DM i Skills-indsats

Som en art endeligt punktum for DM i Skills 2022 var der tirsdag aften en fejring af alle TECHCOLLEGEs deltagere og deres imponerende indsats ved dette års danmarksmesterskaber. Til fejringen var både faglærere, ledere og bestyrelse fra TECHCOLLEGE mødt op - udover selvfølgelig deltagerne, der havde familie, kærester og mestre med.

Ledelsen

Pia Susanne Jørgensen
Uddannelsesleder
Book et online møde med vejlederen

Få en personlig snak med Tanja i en halv time.

Book et online møde her