Tjeneruddannelse med EUX

 

Om tjeneruddannelsen med EUX 

Varighed: 4 år (samme længde som en tjeneruddannelse uden EUX.)

Sted: På denne fagretning skal du modtage undervisning på følgende afdelinger:
- Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg (Køkkener, restaurant m.m.) Læs om afdelingen.
- Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg (teorilokaler til gymnasiefagene)
Du vil naturligvis modtage tydelig information om, hvor du skal møde henne de forskellige dage.

Uddannelsen er delt op i to meget forskellige dele. Ca. halvdelen af uddannelsen er praktisk, hvor du er i lære på en restaurant, i et konferencecenter eller på en kro. Det kommer an på, hvor du finder en praktikplads. Praktikken er lønnet arbejde med 37 timer om ugen og her lærer du hvordan man arbejder med faget i virkeligheden. Du lærer om arbejdstempo og -flow og oplever hvordan virkeligheden som tjener er.

Den anden halvdel af uddannelsestiden foregår på TECHCOLLEGE. Her skal du både have gymnasiefag på skolebænken, men også værkstedsfag, hvor du fx lærer alle de praktiske færdigheder. Lige fra at dække et bord helt perfekt til hvordan man vejleder gæster til at vælge den rigtige vin. 

 

Det lærer du som tjener med EUX

Her kan du se eksempler på fag, man har på tjeneruddannelsen med EUX:

EUD-fag:

  • Psykologi
  • Salg og service
  • Iværksætteri
  • Branchelære
  • Arbejdsmiljø
  • Menulære
  • Gastronomi
  • Drikkevarer
  • Fransk fagsprog
  • Engelsk fagsprog
  • Servering
  • Praktisk tjenerarbejde
  • Bar og barista

Gymnasiefag:

  • Dansk A
  • Matematik B
  • Engelsk B
  • Fysik B
  • Kemi B
  • Teknikfag B, Proces, levnedsmiddel og sundhed
  • Samfundsfag C
  • et valgfag

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner.

Adgangskrav og tilmelding

EUX-uddannelsen til tjener hører under hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser. Kommer du direkte fra folkeskolen, skal du vælge en fagretning på grundforløb 1. Her vil det være oplagt at vælge Mad og oplevelser.

Videreuddannelse for tjenere med EUX

Som færdiguddannet tjener med EUX kan du vælge at gå i flere retninger. Du kan starte i et faglært job eller begynde på en videregående uddannelse. 

Se mere om mulighederne på adgangskortet.

Kontakt

Du er velkommen til at tage fat i os, hvis du har spørgsmål til uddannelsen.
Jens Oluf Bundgaard
Uddannelses- og erhvervsvejleder

Start nu

Begynd på det næste hold af EUX-tjenere

Lærere på tjener-EUX

Christian Suhr Bech
Gymnasielærer
Dorothy Bendsen
Gymnasielærer
Mette Hoppe Nesgaard Aaen
Gymnasielærer
Rasmus Jespersen
Gymnasielærer
Thomas Dam Petersen
Gymnasielærer

Mere ost på skemaet

Hvordan bliver osten lavet? Hvorfor smager den, som den gør? I hvilken rækkefølge skal osten på ostefadet spises for at få den bedste smagsoplevelse? Sådan nogle spørgsmål skal tjenere kunne svare på, hvis det står til mejeriingeniør og ostenørd Emilie Daugbjerg Christensen, der derfor har udviklet et undervisningsforløb med det formål at give tjenerelever en bedre indsigt i ostens forunderlige verden.

Ledelsen

Mikkel Drejer Raunslund
Uddannelseschef for EUX
Kaspar Dalsgaard Kristensen
Uddannelsesleder
Heinrich Christiansen
Uddannelseschef