Søg

Tag værktøjsuddannelsen

Næste ansøgningsfrist er: 

31. juli 2019

og uddannelsen starter 

12. august 2019

20. januar 2020

Som værktøjstekniker eller værktøjsmager laver du forme til produktion af plastik eller metaldele. En vigtig del af arbejdet går ud på at lave en god støbeform. På værktøjsuddannelsen lærer du også at lave stanseværktøj, der fx kan trykke øloplukkere eller beslag ud af en stor metalplade. Du kan arbejde som ansat på plastik- eller metalvirksomheder.

 

Grundforløbet på værktøjsuddannelsen

Værktøjsuddannelsens grundforløb 2 giver en grundlæggende viden om konstruktion af støbeforme til masseproduktion.

Du skal lære at lave forme til fx en lille plasticdel til en computer efter en teknisk tegning. Støbeformen skal være fuldkommen præcis, da plasticdelen senere i produktionen skal samles med andre dele.

Du får også et grundigt kendskab til de forskellige fremstillingsmetoder og til justering og afprøvning af værktøjerne. Grundforløb 2 foregår på Sigrid Undsets Vej i Aalborg Øst og varer 20 uger. Efter de 20 uger er du klar til at komme i lære.

Grundforløb 1 er for elever, der kommer direkte fra grundskolen. 

 

Hovedforløbet på værktøjsuddannelsen 

Efter grundforløbet skal du vælge, om du vil blive værktøjsmager eller værktøjstekniker. 

  • Som værktøjsmager beskæftiger du dig med de forskellige materialer og deres egenskaber. Du lærer at læse de komplicerede tegninger, støbeformene fremstilles efter. Desuden lærer du, hvordan man bruger tekniske tegneprogrammer (cad) og computerstyrede værktøjsmaskiner (cnc), som er vigtige arbejdsredskaber for en værktøjsmager.
  • Som værktøjstekniker lærer du desuden at styre og gennemføre projekter, at konstruere og tegne værktøjer og at tage hensyn til de juridiske forhold i forbindelse med designopgaver.

Uanset hvilket speciale du vælger, lægger vi vægt på, at du lærer at kommunikere fagligt på dansk og engelsk med leverandører og kunder.

Inden hovedforløbet kan starte, skal du finde en læreplads, for at kunne komme videre med din uddannelse. Du får løn og lærer hvordan faget foregår i virkeligheden. Kan du ikke finde en praktikplads, kan du ikke færdiggøre din uddannelse. 

I løbet af hovedforløbet skal du på nogle skoleophold. De foregår ikke på TECHCOLLEGE, men kan fx foregå på Skive College.

 

Fag

På skolen undervises du fx i:

  • Fremstilling af værktøjskomponenter
  • Justering og afprøvning af værktøj
  • Værktøjslære
  • Værktøjsteknisk kommunikation

Du skal også have dansk, engelsk, matematik og teknisk fremmedsprog.

 

Start til oktober

Søg ind nu og start til oktober!

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

ML-Prisen 2017 til to fra TECHCOLLEGE

Joakim og Lærke modtog den prestigefyldte ML-Pris

Industritekniker i Vietnam

Jeppe tog noget af sin praktik i Vietnam - og fik god hjælp af skolen