Startdato 20.01.25 (ansøgningsfrist: 05.01.25)
Startdato 12.08.25 (ansøgningsfrist: 28.07.25)
Nåede du ikke fristen på optagelse.dk? Bare rolig – du kan stadig henvende dig til os, op til uddannelsesstart, på vores hovedmail, mail@techcollege.dk, så hjælper vi dig med optagelse.
Som automatiktekniker skal du programmere, installere og vedligeholde automatiske anlæg på fx fabrikker, hospitaler eller kraftværker. Du arbejder både med computerstyring og avancerede programmeringsværktøjer, ligesom du skruer på maskinerne og laver dokumentation af alt arbejdet. Som automatiktekniker er du derfor lidt af en hybrid, der både arbejder en smule som elektriker, smed, industritekniker, mekaniker og programmør – alt efter hvilken robot eller maskine, du arbejder med.
Hvor lang tid tager uddannelsen?
Maks. 4½ år. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden 5 år.
Sted:
Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg.
På uddannelsens skoleperioder lærer du at arbejde med automatiserede maskiner og anlæg, hvor der anvendes elektriske, elektroniske, hydrauliske, pneumatiske og mekaniske enkeltkomponenter. Du arbejder med PLC’er (programmerbar logiske kontrolenheder), robotudstyr og kommunikationssystemer, som kan være en del af et større anlæg. Disse maskiner og anlæg skal monteres, sættes i drift og vedligeholdes. Nogle gange opstår der et nedbrud på en maskine eller et anlæg, og her er kendskab til fejlfindingsteknik en nødvendighed. Du lærer det hele på automatik- og procesuddannelsen.
Herudover kan du specialisere dig i elevatorer/rulletrapper/rullefortove eller elektromekaniske anlæg (produktionsmaskiner).
Her kan du se eksempler på fag og emner, som man arbejder med på automatik- og procesuddannelsen:
Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplan.
Hvis det er mere end et halvt år siden, du gik ud af folkeskolen, kan du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på automatik- og procesuddannelsen to gange om året.
Der er fire specialer på automatik og procesuddannelsen. Alle specialer kan påbegyndes på Techcollege, men på enkelte af specialerne skal man tage nogle moduler på andre skoler.
Har du ikke held med at finde en læreplads som automatiktekniker, kan du fortsætte uddannelsen i Techcolleges skoleoplæring.
Som automatiktekniker kan du videreuddanne dig til fx automationsteknolog, driftsteknolog – offshore eller it-teknolog.
Du kan læse mere om adgangskrav og tilmeldingsprocessen lige her.