Søg

EUX-personvognsmekaniker

Bliv erhvervsfaglig student og mekaniker

Som EUX-personvognsmekaniker får du det bedste fra to verdener. Du bliver faglært personvognsmekaniker, så du kan tage et job f.eks. på et autoværksted. Og du bliver erhvervsfaglig student, så du kan søge ind på en videregående uddannelse lige som alle andre med en studentereksamen. Du vil også kunne arbejde på et værksted i nogle år – og få mere erfaring – og så vælge at tage en videregående uddannelse sidenhen.

I løbet af din EUX lærer du håndværket som personvognsmekaniker – både på skolen gennem teori og praktisk arbejde, og i en virksomhed, hvor du står over for rigtige kunder, som du skal yde god service og levere gode løsninger til – sammen med erfarne kolleger.

Du lærer også fag på A-, B- og C-niveau, der hører til din studentereksamen. Denne blanding af det praktiske og det teoretiske er det unikke ved EUX. Du lærer ikke primært teori som med en traditionel studentereksamen, og du lærer heller ikke primært praktisk, som en traditionel personvognsmekaniker-lærling. Du lærer begge dele, og den blanding giver dig umiddelbart nogle fordele i dit videre studie- og/eller arbejdsliv.

Erhvervsfaglig student vandt DM i Skills 2017

Selv om du får lidt kortere praktik end den traditionelle personvognsmekaniker-lærling, kan du stadig nå blive en god mekaniker. Du skal bare være lidt hurtigere om det. Og faktisk var det en EUX’er fra TECHCOLLEGE, der løb med titlen som Danmarks bedste personvognsmekaniker-lærling ved DM i Skills i 2017.

Som EUX’er får du også mere matematik, fysik og andre fag - og flere lektier. Men det kan du også bruge i dit arbejde som personvognsmekaniker – eller hvis du vil starte dit eget værksted engang. Lige som dine værkstedserfaringer kommer dig til gode, hvis du læser videre – f.eks. til ingeniør eller andre fag med motorer.

Du helgarderer dig faktisk med EUX - du får flere muligheder.

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang