Søg

EUX-smed i Aalborg. En erhvervsfaglige studentereksamen

Som EUX-smed får du det bedste fra to verdener. Du får en erhvervsfaglig studentereksamen, og samtidig får du en faglig håndværksuddannelse som smed. Du kan derfor selv vælge, om du vil søge ind på en videregående uddannelse – lige som alle andre med en studentereksamen – eller du vil søge arbejde som smed – lige som alle andre faglærte smede. Du kan også først gøre på det ene og så bagefter gøre det andet. For eksempel få dig et par års erfaring som smed inden du videreuddanner dig.

Du lærer håndværket som smed gennem teori og praktiske fag på skolen, og gennem praktik i en virksomhed. På skolen lærer du også fag på A-, B- og C-niveau, der indgår i din studentereksamen.

Denne blanding mellem håndværk og studentereksamen er det unikke ved EUX. Du bliver ikke alene håndværker, som med en traditionel smedeuddannelse, og du bliver heller ikke alene bogligt orienteret, som med en traditionel studentereksamen. Du bliver begge dele, og det giver dig nogle umiddelbare fordele i dit videre arbejds- og/eller studieliv.

Du skal være parat til at arbejde for din EUX. Du skal blive en dygtig smed, selv om du er lidt kortere tid i din praktikvirksomhed, og du har også kortere tid end andre gymnasieelever til at lære dine gymnasiefag, så du må også forvente en del lektier. Til gengæld kan du bruge den ekstra matematik og fysik i smedeværkstedet, og hvis du vil læse videre – f.eks. til ingeniør, maskinmester eller teknolog, har du stor glæde af dine praktiske erfaringer.

Ja, man kan sige, at du er helgarderet med EUX - du har flere muligheder åbne.

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang