EUX - Mad og oplevelser

 

Er du serviceminded og imødekommende - interesserer du dig for gastronomi og det bagvedliggende arbejde. Er du også skarp til tal og bogstaver, teori og kemi, så er EUX - Mad og oplevelser den rigtige fagretning for dig!

Du og dine klassekammerater har timer både i bageri, i køkken samt restaurant. Og to dage om ugen sidder I i et klasselokale og har undervisning i gymnasiefag. 

Tid: Grundforløb 1 varer 20 uger

Sted: På denne fagretning skal du modtage undervisning på følgende afdelinger:
- Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg (Køkkener, restaurant m.m.)
- Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg (teorilokaler til gymnasiefagene)
Du vil naturligvis modtage tydelig information om, hvor du skal møde henne de forskellige dage.

Du bliver introduceret til forskellige faglige teknikker for hvordan du bager, skærer kød, laver pålæg, laver mad, serverer og tager imod gæster og kunder. Vi træner det faglige sprog og fagudtryk ligesom du lærer at kommunikere med forskellige kundetyper og kolleger fra andre faggrupper.

Vi vil også udfordre dig til at tænke i nye baner og se nye muligheder inden for fagene. I opgaver og tværfaglige projekter træner du forskellige arbejdsformer: Individuelt, parvis- eller i et team med dine klassekammerater. Du skal arbejde med din personlige fremtræden og hvilken betydning det har for dit arbejdsliv. Herigennem vil du evt. stifte bekendtskab med forskellige fag inden for andre brancher. Du lærer desuden at planlægge og udføre opgaver professionelt og sikkert. Vi lægger vægt på at du lærer at samarbejde og være omhyggelig med kvalitet og præcision så du kan være stolt af det du laver! I gymnasiefagene får du et rigtig solidt fundament for at læse videre på universitetet, eller andre steder, hvis den lyst skulle melde sig.

Uanset hvilken EUX-uddannelse du fortsætter på efter EUX - Mad og oplevelser, kommer du med gode arbejdsvaner og evnen til at tænke arbejdsmiljø og hygiejne som en naturlig del af hverdagen.

EUX er ikke nemt. Udover det høje niveau i gymnasiefagene, kommer du til at lære meget forskelligt på denne fagretning. Du lærer at søge job og skrive ansøgninger. Du bliver præsenteret for samfundsmæssige emner der berører dig og branchen. Fra konkrete emner som hvordan en lønseddel ser ud, og hvad skat er, til mere overordnede spørgsmål som hvad det kræver af dig at være en del af en arbejdsplads – og et samfund.

Du vil også lære hvad det betyder for dit arbejdsliv at du selv har en sund livsstil. Jobbene under denne fagretning kræver, at du er i god fysisk form. Dine vaner, det du spiser, hvordan du står og sidder når du arbejder samt hvad du laver i din fritid har indflydelse på dit arbejde.

Start på EUX - Mad og oplevelser og bliv klar til næste skridt i din uddannelse. Dine lærere vil løbende være i dialog med dig om dine styrker og talenter inden for branchen og fagene så opgaverne kan tilpasses dit niveau, og så du står godt rustet til dit valg af uddannelse. Til gengæld forventer vi, at du møder op med interesse og vilje til at yde en indsats og lægge engagement i uddannelsen.

Fagretningen "EUX - Mad og oplevelser" ligger inden for hovedområdet "Fødevarer, jordbrug og oplevelser". 

Denne fagretning retter sig især mod følgende uddannelser

Når du har gennemført fagretningen kan du vælge frit mellem alle TECHCOLLEGEs uddannelser, men fagretningen retter sig især mod uddannelserne:

// Gastronom - EUX

// Ernæringsassistent - EUX

// Tjener - EUX

// Bager og konditor - EUX

Kontakt os

Hanne Ravn Andersen
Uddannelses- og erhvervsvejleder

Lærere på Mad og oplevelser

Christian Grynnerup Drachmann
Skolehjemsassistent
Even Falk Magnussen
Gymnasielærer
Joakim Bloch
Gymnasielærer
Martin Carlsen
Gymnasielærer
Mikkel Poulsen Rydborg
Gymnasielærer
Simon Tankred Karkov Schmidt
Gymnasielærer