Søg

EUX-industritekniker

Både industritekniker og erhvervsfaglig student med én uddannelse

Som EUX-industritekniker bliver du på én gang erhvervsfaglig student og faglært industritekniker. Du får det bedste fra to verdener, for du kan både søge direkte ind på en videregående uddannelse – lige som alle andre med en studentereksamen – og du kan tage et job som industritekniker. Det er op til dig, hvad du vil. Du kan også gå først den ene vej, og så skifte til den anden – for eksempel få nogle års erfaring som industritekniker, inden du videreuddanner dig.

Din EUX-uddannelse lærer dig håndværket som industritekniker. Både i teori og praktiske øvelser på skolen, og i praktik i en virksomhed, hvor du skal løse opgaver og lave produkter til rigtige kunder, støttet af erfarne kolleger. Du lærer også fag på A-, B- og C-niveau, som tilsammen giver din studentereksamen. Det er balancen mellem teori og praktik, der gør EUX til en helt særlig studentereksamen. Du bliver ikke ”bare” teoretiker ligesom dem, der vælger et traditionelt gymnasium, og du bliver heller ikke ”bare” industritekniker som dem, der tager den almindelige erhvervsuddannelse. Du bliver begge dele, og dermed står du også med flere fordele og muligheder efter uddannelsen.

Det er vigtigt, at du har både hænder og hoved skruet rigtigt på, hvis du vil tage en EUX. Du får kortere tid i din praktikvirksomhed end andre industritekniker-elever, Du har også kortere tid til at lære gymnasiefagene, så der bliver en masse lektier. Til gengæld vil den ekstra matematik, fysik og andre fag gavne dig i dit arbejde som industritekniker. Og dine erfaringer fra arbejdspladsen kommer dig til gavn i forhold til de teoretiske fag. Hvis du f.eks. vil studere til ingeniør eller maskinmester, ved du en hel masse om, hvordan industriproduktion, maskiner og materialer fungerer i praksis.

Alt i alt helgarderer du dig med EUX - du holder flere muligheder åbne.

 

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang