Startdato 20.01.25 (ansøgningsfrist: 05.01.25)
Startdato 12.08.25 (ansøgningsfrist: 28.07.25)
Nåede du ikke fristen på optagelse.dk? Bare rolig – du kan stadig henvende dig til os, op til uddannelsesstart, på vores hovedmail, mail@techcollege.dk, så hjælper vi dig med optagelse.
Uddannelsen til industritekniker er den moderne uddannelse til maskinarbejder. I dag består en stor del af arbejdet i at programmere og arbejde med computerstyrede systemer. Som industritekniker skal du være teknisk altmuligmand. Det vil sige, at du både skal installere og reparere forskellige typer maskiner på store industrivirksomheder. Det kan være alt fra kraner til skibsmotorer eller computerstyrede produktionsanlæg i metal- og plastindustrien
Varighed:
Maks. 4½ år. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden 5 år.
Sted:
Sigrid Undsets Vej 3, 9220 Aalborg Ø.
Grundforløb 1
Grundforløb 2
Oplæring
1. hovedforløb
Oplæring
2. hovedforløb
Oplæring
3. hovedforløb
Oplæring
Erhvervsrettet påbygning
4. hovedforløb
Oplæring
Som industriteknikerelev lærer du om planlægning og programmering af produktionsforløb på CNC-styrede maskiner og produktionsanlæg (CNC står for ’computer numerical control’ og betyder computerstyring af maskiner), og du lærer at lave konstruktions- og produktionsopgaver ved brug af CAD/CAM (’computer aided design’ og ’computer aided manufacturing’ – altså former for computerstøttet planlægning og produktion). Men du lærer også om opbygning af el-tekniske, væsketryk- og lufttrykbaserede kredsløb, fejlfinding og fejlretning på de forskellige anlæg og om, hvordan man
udvikler nye maskiner og produkter. Uddannelsen dækker også de håndværksmæssige fag som fx fræsning og svejsning.
Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på industriteknikeruddannelsen:
Skal du starte direkte på GF2, anbefaler vi, at du har dansk og engelsk på E-niveau, inden du starter. Hvis du ikke har dansk eller engelsk på E-niveau (eller højere), skal vi gerne hjælpe dig opnå disse kompetencer. Det gør vi ved at tilbyde dig et "turboforløb". Du vil typisk blive indkaldt til afdelingen på Øster Uttrup Vej efter grundforløbet, hvor du på et 2 ugers intensivt forløb kan afslutte et fag. Mangler du begge fag vil det således være tale om 2 x 2 ugers ekstra undervisning.
Hvis du har lyst til at vide mere om uddannelsens indhold, kan du læse mere i vores lokale undervisningsplaner og vil du se svendebilleder, ligger de her.
Hvis det er mere end et halvt år siden, du gik ud af folkeskolen, kan du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på industriteknikeruddannelsen to gange om året.
Vil du videreuddanne dig, når du er færdig som industritekniker, kan du læse fx driftteknolog - offshore, eksport og teknologi eller automationsteknolog. Der er flere muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk.
Hvis du ikke kan finde en læreplads som industritekniker, har du mulighed for at fortsætte din uddannelse i Techcolleges skoleoplæring.
Du kan få mere information om tilmelding og adgangskrav til industriteknikeruddannelsen her.