Søg

Tømrer

Vi uddanner Danmarks bedste tømrere!

Jesper fra Aalborg er Danmarks bedste tømrerelev

Jesper Sonne Nørgaard vandt DM i Skills 2017 for tømrere. 

Tømreruddannelsen er en erhvervsuddannelse, som går ud på at lære et håndværk. Det kræver, at du har gejsten til at øve dig igen og igen og tør tænke selv og tage ansvar. Fra dag ét har du materialer og værktøj mellem hænderne, og du begynder at lære, hvordan man kobler håndværk med teori for at skabe fede resultater. Fx bygninger, som andre mennesker har brug for. Under din uddannelse vil du stå over for rigtige kunder, der forventer god service og gode løsninger fra dig – og dine kolleger.

Når du er udlært, står du med nogle kompetencer, som der er mangel på. Derfor har du rigtig gode muligheder for at få job og tjene penge.

Tømrerarbejdet er fysisk krævende og vil tit foregå udendørs, uanset vejret. Det er et arbejde for dig, der synes, at en god dag på arbejde er en dag, hvor du er træt i kroppen, når det er fyraften.

Her kan du læse, hvorfor Palle Berg Hansen er i lære som tømrer:


Palle Berg Hansen er glad for tømreruddannelsen, fordi den giver ham et afvekslende arbejde og en spændende hverdag

Man laver aldrig det samme hele tiden

– Jeg har valgt tømreruddannelsen, fordi jeg kan lide at lave noget med mine hænder. Jeg vil ud og lave noget – der skal ske noget. Jeg kan godt lide at hjælpe folk, og at de kan bruge det, jeg laver til noget. Og når man så får positive tilbagemeldinger fra kunderne, så er det fedt at vide, man har lavet et godt stykke arbejde.

Som tømrer laver du aldrig det samme hele tiden, for der er et meget bredt materialeudvalg – den ene dag arbejder du med eternit, den anden dag med teglsten, den tredje med stålplader… Og træ selvfølgelig. Nogle gange laver vi da også gipslofter i fx tre uger, men så ved du også, der sker noget andet bagefter.

Samarbejde er også en stor del af faget. Man skal få det til at køre med de andre håndværkere på pladsen, fx elektrikerne. Der er utrolig meget samarbejde og koordinering, faktisk, og det bliver mere og mere. Man kan godt blive uenige; vi tømrere går meget op i dampspærren, fordi vi har ansvaret for den.

Når jeg er færdig, så skal der arbejdes igennem! Der, hvor jeg er i lære, har vi det meget frit. Vi får en opgave, og så skal vi selv finde ud af at løse den. Den eneste måde, du får erfaring på, er ved at løse det selv. Så hvis jeg kan finde sådan et frit sted at være, ville det være fantastisk.

 

Husk, at du også kan tage tømreruddannelsen som en EUX. 

 

Start til oktober

Søg ind nu og start til oktober!

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

Praktik i Udlandet kan godt betale sig

Abjørn har været i praktik i Norge og Finland - nu skal han til Hawaii

Guld til DM i Skills

For tredje gang vinder TECHCOLLEGE DM i flisemurer